Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2017 20:15
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž díky objednávce pizzy vyřešil únos děvčátka ze vzdálenosti 8000 kilometrů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Harry je na své jednání patřičně hrdý.

Brit Harry Brown pracuje v supermarketu Sainsbury's a ještě před měsícem by nikdy neřekl, že jednoho dne úspěšně vyřeší případ únosu. Malá holčička Yvette Henley byla začátkem června svěřeno do péče jejího dědy a babičky, k čemuž soudce přistoupil poté, co se dozvěděl, že se v péči jejích rodičů nachází v nebezpečí. Její otec Virgil Henley s rozhodnutím soudu nesouhlasil, a tak vlastní dceru unesl do amerického státu Arizona, kde s ní bydlel v levném motelu a vyhýbal se spravedlnosti. Po únosu byli prarodiče vyděšení a obrátili se i na policii, což jim nijak zvlášť nepomohlo.

Muž díky objednávce pizzy vyřešil únos děvčátka ze vzdálenosti 8000 kilometrů
Zdroj: Facebook

Při rozmýšlení nad možným vyřešením případu procházeli i přes přátele Virgila Henleyho na Facebooku, přičemž narazili na 21letého Harryho Browna ze Spojeného království. Mladý Harry má rád počítačové hry a pracuje v supermarketu, takže nevěděl, jak by mohl s případem pomoci, ale když mu navrhli, aby se s Virgilem zkusil zkontaktovat, ochotně se pustil do práce. Během dvou dnů s ním navázal intimnější konverzaci a choval se tak, že jeho situaci úplně rozumí. Nakonec se Harry nabídl, že Virgilovi objedná pizzu na svůj účet, čemuž Virgil uvěřil a poslal Britovi úplnou adresu i s číslem motelového pokoje. Zanedlouho mu tak na dveře nezaklepal doručovatel pizzy, ale policejní hlídka, která zajistila unesenou holčičku a později ji dopravila až do Kalifornie, kde dnes žije se svými prarodiči. Harry se v médiích přiznal, že si nikdy nemyslel, jak mu jednou pomůže trávení dlouhých hodin na internetu.


Domů
Sdílet
Diskuse