Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2017 19:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

4 roky se stravuje jídlem z popelnic, ušetřila desetitisíce a koupila si byt za milion dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mel by svůj životní styl měnit nechtěla.

Nakupování v supermarketech pro tisíce lidí po celém světě už vyšlo z módy. Asi tě nepřekvapí informace, že supermarkety kvůli předpisům často vyhazují nezávadné potraviny, a pokud dokážeš překonat prvotní zhnusení a psychologickou bariéru, prakticky zdarma budeš moci jíst přímo z kontejnerů. Před čtyřmi lety se o kontejnerové kultuře dozvěděla Mel Humphreys, která pracuje v australském Sydney jako zdravotní sestra a už delší dobu přemýšlela, jak ušetřit na potravinách. Nejdříve nechtěla věřit, že by v kontejnerech mohla najít neotevřené potraviny ve výborném stavu, ale po několika návštěvách zanevřela na supermarkety a dnes už 75 procent jejích potravin tvoří právě jídlo z odpadkových košů.


Nikdy si z kontejnerů nevezme potraviny, které již byly otevřeny nebo jsou jiným způsobem porušeny, avšak přesto mívá pravidelně lednici naplněnou masem do takové míry, že musí potraviny nosit k mámě. 34letá sestřička za čtyři roky zvládla zredukovat své náklady na potraviny ze 175 dolarů týdně na 40 dolarů týdně a to už do nich počítá i pár večeří v restauracích. Šetření na potravinách jí umožnilo využít 30 tisíc dolarů na hypotéku a koupi nového bytu v Sydney v hodnotě milionu dolarů a její neobvyklý životní styl si pochvalují i ​​její přátelé. Pokud má své zásoby potravin naplněné, pak je občas přinese i kamarádům či kolegům v práci a oni nemohou uvěřit, že je nedávno vytáhla z kontejneru. Mel zatím nikdy neměla zdravotní problémy z jídla, které našla v kontejnerech, protože dbá na základní bezpečnostní pravidla a všem doporučuje, aby si alespoň jednou v životě zkusili zajet ke kontejneru za supermarketem a nahlédnout do něj.

Domů
Sdílet
Diskuse