Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2017 23:45
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ženy chtějí sex více než muži. Téměř tři pětiny dam touží po pohlavním styku více než jejich partneři

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Ne vše je tak, jak tvrdí mýty.

Pokud se necháš unášet předsudky a populárními názory o tom, že muži jsou sexuálně frustrované bytosti a touží jen po pohlavním styku, byl bys na omylu. Pro ženy to totiž platí více, odhaluje kontroverzní průzkum. Stejně jako muži, i dámská část lidstva má své potřeby. A vypadá to tak, že pro ženy je sex ještě důležitější než pro muže.
 
Průzkum sestával z odpovědí 2 383 lidí, kterým bylo nad osmnáct let a byli v dlouhotrvajícím vztahu. Čísla hovoří jasně. 59 % žen prohlásilo, že by ve svém vztahu přivítaly sex častěji. Podobné mínění však mělo jen 41 % mužů. Přibližně třetina lidí zná jasný důvod - v posteli prostě prožívají málo dobrodružství. Další třetina je jednoduše líná a asi 20 % lidí při sexu preferuje něco jiného než partner, což ústí v neshody a následnou celibátní noc.

Ženy chtějí sex více než muži. Téměř tři pětiny dam touží po pohlavním styku více než jejich partneři
Zdroj: Mattheus Ferrero

Situace, kdy jeden člen vztahu touží po sexu, ale druhý na něj nemá náladu, je více než běžná, ale především díky moderní popkultuře si lidé myslí, že ten proaktivní je právě muž, což statistiky ve většině případů jasně vyvracejí. Problém však nekotví jen v lenosti, ale po měsících či letech to prý už není ono. 36 % lidí tvrdí, že jim po čase ze vztahu vymizely společné spontánní činnosti a přesně třetinu mrzí, že se nyní hádají mnohem více, než tomu bylo na začátku. I přesto, že přibližně polovina lidí si myslí, že jejich vztah provází nedostatek sexu, 21 % dvojic se pravidelně hádá na téma málo sexu. Zdá se však, že to nikam nevede.

Domů
Sdílet
Diskuse