Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2017 17:13
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Pavouci v britských domech jsou tak velcí, že spouštějí alarmy proti zlodějům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dovnitř se prý dokáží dostat i přes odtok umyvadla.

Pavouci nejsou žádná legrace. I když některým nepřekážejí, mnoho z nás trpí arachnofobií. U někoho se může projevovat tak intenzivně, že má strach i z pavouka, který má na průměr dva milimetry, jiní jsou zase dostatečně odvážní a dokáží zpod toalety vyhodit i větší kreatury. Jakkoliv odvážný však jsi, rozhodně bys momentálně nechtěl bydlet na některých místech ve Spojeném království. Lidé totiž hlásí, že se v jejich domech z nějakého důvodu začali zjevovat neuvěřitelně velcí pavouci, kteří jsou natolik masivní, že dokonce zvládnou spustit bezpečnostní alarm proti lupičům.

Pavouci v britských domech jsou tak velcí, že spouštějí alarmy proti zlodějům
Zdroj: imgur.com | men

Přesně toto se například stalo v Manchesteru. Rodina Taylorových se lekla lupičů, když se jim uprostřed noci spustil alarm, ale když spatřili, co poplach způsobilo, bylo to ještě horší. Obrovští pavouci s průměrem i dvacet centimetrů začali terorizovat obyvatele Spojeného království. Podobné případy jsou hlášeny i z jiných britských měst, mnoho lidí si stěžuje například v Liverpoolu. Pavouci se nacházejí v rozích stěn, ve sklepech, ale i v umyvadlech.

Za invazí stojí jednoduché vysvětlení. Ve Spojeném království byl prostě teplý rok, což prospívá různým bezobratlým jako například mouchám. Pavouci tak mají co jíst a je jich čím dál více. Na lidi prý nemají důvod útočit, ale není zrovna kloudné je doma nechávat, brzy totiž začnou vyhledávat možnost rozmnožit se a naklást vajíčka. Ve Spojeném království žije až 650 druhů pavouků.

Domů
Sdílet
Diskuse