Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2017 16:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ultraštíhlé modelky u značek jako Gucci, Louis Vuitton nebo Dior skončily. Společnosti nechtějí propagovat podvýživu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nový zákaz má sloužit právě modelkám.

Nejznámější značky v módním průmyslu začaly bojovat za zdraví svých modelek a svůj boj odstartovaly správnou iniciativou. Nejnovější kroky způsobily, že dvě společnosti LVMH a Kering, vlastnící značky jako Gucci, Marc Jacobs, Dior či Louis Vuitton, zakázaly využívání modelek s menší velikostí než 34, čili ve Spojeném království velikost menší než číslo 8. Cílem nového zákazu je zregulovat modelingový průmysl ve prospěch samotných modelek, čemuž by měla pomoci i další pravidla. Společnost již nebudou v žádném případě používat modelky mladší 16 let a i ty od 16 do 18 let budou u sebe muset mít svého rodiče nebo dospělého zástupce, který se postará o jejich bezpečnost i komfort.

Modelkám mladším 18 let nebude nabízen ani alkohol a změn se dočkali i muži, u kterých se hranice zastavila na velikosti 44. Změny nastaly poté, co se ve více designových značkách objevovaly modelky s velikostmi 32, což je podle zástupců značek nepřípustné. Pochybnosti vyjádřili i o velikosti 34, která se nyní stala minimální, protože i ona je stále dost malá, ale výraznější posun v regulacích by modelingový průmysl zaskočil více, než by bylo dobré. Značky doufají, že jejich iniciativu budou postupně následovat i další světoví hráči, aby se z modelingu vytratily nezdravé praktiky a modelky přestaly trpět.


Domů
Sdílet
Diskuse