Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2017 13:37
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Fenomén PlayerUnknown's Battlegrounds to dokázal! V historicky největším počtu aktivních hráčů překonal dlouhodobě první Dotu 2

TECH STEAM
Uložit Uložené

Kde se rostoucí počet hráčů nakonec zastaví? Hra PlayerUnknown's Battlegrounds zaujala první místo v celkovém žebříčku na Steamu.

Multiplayerový titul PlayerUnkown's Battlegrounds (PUBG) je bezesporu tím největším letošním hitem na poli videoher, což hra v posledních měsících neustále dokazovala doslova raketovým růstem hráčů a překonáváním jednoho rekordu za druhým. Jeden významný milník však měla stála před sebou, avšak s ohledem na její enormní popularitu bylo zřejmě jen otázkou času, kdy jej překoná. A to se taky nyní stalo.

Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o sesazení z trůnu free-to-play titul Dotu 2, kterému již dlouhodobě náleželo prvenství v historicky největším počtu hráčů aktivních ve stejnou chvíli. Hra od společnosti Valve, která je zároveň provozovatelem distribučního programu Steam, si první místo držela s necelými 1,295 miliony hráčů, které získala v březnu minulého roku, dnes už však pomyslná koruna spočívá na hlavě PUBG. Jak se totiž včera hlavní tvůrce hry Brendan Greene alias PlayerUnknown na svém Twitteru podělil, titul ve stejný moment hrálo více než 1,342 milionu hráčů.


Doporučeno
Rush na B či legendární de_dust2. Counter-Strike 1.6 hráli všichni a i po 15 letech existují přeplněné servery Rush na B či legendární de_dust2. Counter-Strike 1.6 hráli všichni a i po 15 letech existují přeplněné servery 29. listopadu 2019 16:37

Tento mimořádný úspěch navíc podtrhuje skutečnost, že se hra stále nedočkala vydání plné verze. Od letošního března je dostupná pouze ve verzi předběžného přístupu a plnohodnotný release by měl na PC přijít koncem roku, na Xbox One a PlayStation 4 o něco později. Přesto se hry podle posledních údajů prodalo už více než 10 milionů kusů, přičemž metou Brendana Greena je jednoho dne dosáhnout 100 milionů. A co se týče ceny, za Early Access zaplatíte necelých 30 dolarů a jak PlayerUnknown slibuje, cenovka zůstane i po vydání plné verze stejná (na rozdíl od řady jiných her, u nichž se zvýšila).

Pokud se hře chcete dozvědět více bližších informací, nezapomeňte navštívit náš obsáhlý článek, v němž se tomuto hernímu fenoménu důkladně věnujeme. A máte-li s hrou i své vlastní zkušenosti, podělte se o s námi o své dojmy níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse