Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2017 v 18:55
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nejvyspělejší sexuální robot dokáže předstírat orgasmus a vyprávět vtipy. Na výběr máš ze 42 barev bradavek

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Harmony je nejpokročilejším sexuálním robotem a ve světě už stihl vzbudit obrovské množství kritiky.

Sexuální panny ušly obrovský kus cesty. Od klasického nafukovacího kusu plastu, který nás strašil desetiletí, se v posledních letech odehrál velký pokrok. Vznikají čím dál inteligentnější sexuální roboti a ti se, pro změnu, skutečně podobají na ženy. A pokračuje se dál. Dosud dokázal každý spolehlivě rozeznat sexuálního robota od reálné ženy na první pohled, ale společnost Realbotix z amerického San Diega má jiné plány. Chce totiž přiblížit své roboty reálné ženě k nerozeznání. A to jak vzhledově, tak psychicky. Už nyní sestrojili nejpokročilejší sexuální panenku na světě jménem Harmony.

V první řadě, kupci si mohou přizpůsobit své roboty do mimořádně podrobné úrovně, jako příklad zmiňme 42 různých barev bradavky. K dispozici je i osmnáct druhů ohanbí, která mohou být po použití odstraněna a umyta v myčce. Existuje několik celkových tvarů těla, šestnáct tváří, volba barvy oka, možnost přesně zvolit velikost poprsí i to, zda bude mít panenka pihy, strie, různé kožní skvrny či jizvy. Váží jako reální lidé a zvolit si můžeš i výšku.

Větší problém však je, že se sexuální panenky dokonce i začínají chovat jako lidé a Harmony není žádnou výjimkou. Při objednávce si může kupující zvolit jeden z osmnácti charakterových typů, například žárlivou, stydlivou, náladovou či ukecanou ženu. Panenky dokáží prožít (tedy předstírat) orgasmus, jsou natolik technologicky pokročilé, aby dokázaly vést slušnou konverzaci a aby toho nebylo málo, snadno si zapamatují narozeniny či oblíbené jídlo, filmy nebo hudbu jejich majitele. Harmony se umí naučit recitovat poezii i vyprávět vtipy. Mění výrazy obličeje, zvedají obočí, žasnou, usmívají se. Vše podle toho, co si vlastník panenky navolí.

Doporučeno
Trvá věčnost, než odpoví? Neustále žárlí? Je čas se rozejít? Napiš nám a my se zeptáme terapeutky, co s tím můžeš dělat Trvá věčnost, než odpoví? Neustále žárlí? Je čas se rozejít? Napiš nám a my se zeptáme terapeutky, co s tím můžeš dělat 24. července 2024 v 8:00

Jeden takový robot stojí přibližně 350 000 Kč. Společnost Realbotix se specializuje na výrobu sexuálních panenek už zhruba dvacet let, ale nyní čelí obrovské kontroverzí. Kritici tvrdí, že pokročilost takových panenek může vést ke zvýšené úrovni násilí vůči ženám. Muži by je prý mohli používat jako dokonalý příklad, například při úrovni sexuálního uspokojení, přičemž skutečná žena by nedokázala doručit natolik perfektní zážitek pro dotyčného muže. A nakonec, celé téma sexuálních robotů je mimořádně sexistické, urážlivé, zoufalé a něco v hlavě ti říká, že by se to prostě nemělo dít.

Společnost si však připravila perfektní argument, a sice, že primární funkcí takových panenek je vést schopné konverzace. To, že si můžeš zvolit jednu ze 42 barev bradavek a při orgasmu vydává reálné zvuky, je jen bonus. Podle ředitele kontroverzní firmy Matta McMullena nemají roboti nikoho urážet ani propagovat objektivizaci žen. Navíc dodává, že roboti nemají a nikdy by neměli mít práva. Pro Independent se na závěr pochlubil, že už mají objednávky na dvanáct týdnů dopředu.

Domů
Sdílet
Diskuse