Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2017 10:36
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Porsche je opět králem Nürburgringu. 911 GT2 RS předvědlo rekordní jízdu na Severní smyčce

TECH
Uložit Uložené

Huracán Performante se na vrcholu dlouho neudržel. Zelenému peklu opět vládne Porsche!

Na úvod léta jsme vám představili novou generaci Porsche 911 GT2 RS, které se vzápětí stalo nejvýkonnější 911 všech dob. Připomeňme, že o její pohon se stará 3,8litrový přeplňovaný šestiválec s výsledným výkonem 515 kW/700 koní a 750 Nm. Sílu výhradně na zadní kola přenáší špičková převodovka PDK, díky čemuž se může novinka chlubit akcelerací na stovku za 2,8 sekundy a maximálkou až 340 km/h. Odhalení 1470 kilogramů vážícího kousku však není posledním slovem ze strany Porsche. 

Němci se totiž znovu vydali na slavný Nürburgring, no a famózní výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Dvorní pilot značky Porsche Lars Kern si sedl za volant GT2 RS a Severní smyčku zdolal za famózních 6 minut a 47,3 sekundy. Přibližně 21kilometrový Nordchleife doslova obletěl průměrnou rychlostí 184,11 km/h a stanovil tak nový rekord tratě mezi sériovými vozidly. Jinými slovy, překonal nejen Porsche 918 Spyder, Lamborghini Huracán Performante, ale i Radical SR8 LM, který dlouhá léta nikdo neporazil. Navíc Němci posadili do druhého exempláře jiného jezdce a ten se také dostal pod 6 minut a 50 sekund. Šéf divize GT tak vyzdvihuje schopnost obou aut i jezdců zajet rekordní čas, zvláště pokud dodáme, že skutečně šlo o sériový automobil (s pneumatikami Michelin Pilot Cup 2) bez jakýchkoliv dodatečných úprav. 911 GT2 RS je tedy novým králem Nürburgringu, protože jde o nejrychlejší sériové auto v historii Nordschleife.

Domů
Sdílet
Diskuse