Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2017 18:11
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Konec idealizovaným ženám? Francie rázně zakročí proti retušování, normou se má stát přirozená krása

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Upravenou ženu na obálce časopisu nyní lehce rozeznáš od té skutečné.

Určitě ti je jasné, že modelky, které tě pozorují z billboardů či časopisů, ve skutečnosti nevypadají tak dokonale, jak je tomu na obrázku. Není pochyb o tom, že drtivá většina z nich bývá upravována v šikovných grafických programech, což vzbuzuje velké množství kontroverze. Diskuse o tom, že se tímto způsobem pohrdá obyčejnou a přirozenou ženskou krásou a místo toho se upřednostňuje umělá upravenost, je ti nepochybně známá.

Konec idealizovaným ženám? Francie rázně zakročí proti retušování, normou se má stát přirozená krása
Zdroj: Creative Labs Studio

A právě kvůli těm dokonalým ženám má mnoho jiných žen komplexy. Snaha dosáhnout neodolatelné a perfektní figuru jen málokdy skončí postavou podobnou té na obálce časopisu, ale Francie se vůči těmto grafickým podvodům rozhodla rázně zakročit.

Každá fotografie, na které se jakýmkoliv způsobem změní tělo ženy, bude muset být označena výrazným nápisem hlásajícím, že jde o retušovanou fotku. I nejmenší úprava včetně malé změny barev tak bude hned zřejmá. V Česku jsou sice čísla níže, ve Francii však retuš žen představuje opravdu velký sociální problém. Přes půl milionu teenagerů trpí poruchami potravy kvůli touze vypadat jako jejich vysněné idoly na fotkách, přitom kdyby svou milovanou hvězdu potkali v reálném životě, často by si jí ani nevšimli.

Domů
Sdílet
Diskuse