Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2017 12:43
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Gordon Ramsay prozradil, že od něj zákazníci chtěli už i kokain přímo na dezertech. Drogoví labužníci vyhledávají drahé restaurace

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kuchař má s drogami bohaté zkušenosti.

Šéfkuchař Gordon Ramsay v posledních měsících natočil dokumentární film o tom, jak v odlehlých oblastech Jižní Ameriky probíhá výroba jedné z nejnebezpečnějších drog na světě. I když Gordon není na narkotika a užívání drog žádný expert, jak se sám přiznává v nejnovějším propagačním videu, v minulosti se s kokainem vícekrát setkal. Ještě v roce 2003 na užívání kokainu doplatil jeho kamarád David Dempsey, jehož smrt způsobila negativní reakce na jeho užití, ale jako šéfkuchař měl ve svých rukou kokain pravidelně.

Nejenže mu byl naservírovaný, ale lidé mu ho i pravidelně nenápadně předávali při podávání rukou. Nejčastější žádostí bylo, aby Gordon nahradil různé posypy svých dezertů, takže namísto práškového cukru odcházel do kuchyně s kokainem. Kokain od něj chtěli zakomponovat i do polevy, ale jeho kulinářské schopnosti jsou oproti tomu, čeho svědkem se stal v Kolumbii, na velmi nízké úrovni. Ve videu se prochází hustou džunglí, aby navštívil muže vyrábějícího kokain z listů koky. Proces probíhá ve velmi pochybných podmínkách, protože jsou k výrobě drogy používány nebezpečné chemikálie. Motivace za kuchařovým dokumentem je přitom šlechetná, protože i díky filmu by chtěl lidem reálnější ukázat smrtelný dopad, který na společnosti zanechává.


Domů
Sdílet
Diskuse