Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2017 17:43
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pokud neustále koukáš do svého mobilu, používáš ho úplně špatně, tvrdí tvůrce iPhonu

ZAJÍMAVOSTI IPHONE
Uložit Uložené

Jony Ive prozradil pár zajímavostí ze zákulisí.

Jeden z tvůrců iPhonu během vzácného veřejného vystoupení prozradil pár zajímavostí o tom, jak vznikal dnes už legendární smartphone. Na akci amerického magazínu The New Yorker se vyjádřil, že při vymýšlení iPhonu se na samotné zařízení díval jako na každý jiný nástroj, který by nám mohl zjednodušit každodenní život. Na druhou stranu rovnou přidal i slova o tom, že jako u každého nástroje, pokud ho člověk využívá v rozumné míře, pak je mu prospěšný, ale pokud ho používá příliš často a nepřetržitě, to už Ive nepovažuje za zdravé používání. Pokud tedy svůj smartphone používáš neustále a nemůžeš ho odlepit od obličeje, pak bys měl Iveho raději poslechnout.

Editor magazínu David Remnick pak chtěl z designéra Apple dostat více informací o zákulisí tvorby prvního iPhonu. Ive po otázce přiznal, že smartphone vytvářel z několika důvodů a jedním z nich byla i obrovská nenávist k mobilním telefonům tehdejší doby. Tehdejší mobily popsal jako zařízení ničící duše lidí a vše zakončil odpovědí na otázku o tom, co všechno ještě v životě nenávidí. Ive suverénně odpověděl, že ve skutečnosti nenávidí většinu věcí na světě. Naštěstí všechno to zachránil myšlenkami o Apple Watch, které nadesignoval právě kvůli tomu, aby lidé měli oznámení k dispozici přímo na ruce a nemuseli tolik používat své smartphony.

 

Pokud neustále koukáš do svého mobilu, používáš ho úplně špatně, tvrdí tvůrce iPhonu
Zdroj: janeb213
Domů
Sdílet
Diskuse