Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2017 9:41
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Porsche smartphone má tak vysokou cenu, že zahanbil i iPhone X

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Jeden ze tří čerstvých modelů, který vyniká jak designem, tak i cenou

Vypadá to tak, že obávaná desítka ze slunné Kalifornie dostala ještě obávanějšího soupeře, za kterým stojí společnost Huawei včetně špičky z automobilového průmyslu. Během představení celkem slušně drahé novinky stál na pódiu v Mnichově i sám šéf divize Porsche Design, která má tento vizuální skvost s ladnými křivkami na starosti.

V podstatě lze říci, že zde hovoříme o vytuněné vlajkové lodi Mate 10 Pro v unikátním tmavém provedení se specifickým DNA automobilky Porsche, ovšem ne za 20 tisíc, ale za tučnučkých 36 tisíc korun.

Přesně tak, novinka z dílny čínského giganta nabízí prvotřídní design včetně špičkových high-end specifikací či procesoru pro offline strojové učení, což z něj dělá něco víc, než tuctový smartphone v luxusně vypadajícím těle z prémiových materiálů.

Není proto žádným velkým překvapením, že v útrobách najdeme Kirin 970, čipset s AI procesorem, velikou 6 GB RAM a 256 GB úložný prostor (včetně slotu pro microSD kartu), čili o 128 GB více, než má základní verze tento týden představené vlajkové lodi. Zadní stranu zdobí ergonomický snímač otisků, dva foto senzory (RGB + monochromatický) se špičkovou optikou od společnosti Leica a laser pro bleskové ostření záběru.

Co se týče poměru, rovných 80,9 % plochy přední strany zabírá nádherný OLED panel ve Full HD plus, který navíc nabízí 6palcovou úhlopříčku. Jelikož ale ubylo z vrchního i dolního rámečku, hardwarovým inženýrům se podařilo zredukovat rozměry konstrukce. A v praxi je to opravdu cítit, stejně tak i na váze smartphonu.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Prodej začne už za pár týdnů, přičemž ho bude provázet zmiňovaná sumičku, která novinku Huawei Mate 10 Porsche Design zařadí na úplný vrchol mobilního průmyslu. Více už ale ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse