Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2017 14:20
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple trápí problémy s nedostatkem součástek. Špičkový iPhone X nebude hned dostupný pro každého

TECH
Uložit Uložené

Příchod novinky od kalifornského výrobce může doprovázet malé množství dostupných kusů.

Přesně jak předpokládala řada odborníků, společnost Apple se těsně před příchodem desítky nevyhnula komplikacím s dodavateli klíčových komponentů, proto by měly být zpočátku dostupné necelé 3 miliony smartphonů. Když však vezmeme v úvahu, že gigant prodal během prvního víkendu až přes 10 miliónů kusů předchozích generací, mluvíme tu o opravdu žalostném množství. A to i navzdory nadstandardně vysoké cenovce. 

Renomovaný analytik Ming-Chi Kuo zároveň tvrdí, že problémy s nedostatkem součástek nepotrvají celou věčnost, ale pouze do příštího měsíce. "Zatímco jsou počáteční čísla mimořádně nízká a pravděpodobně nenaplní veškerý zájem, produkce poroste těsně po spuštění prodeje díky diverzifikaci dodavatelů a vyřešení výrobních komplikací", píše ostřílený web AppleInsider.
 
Výrobce spotřební elektroniky s logem nakousnutého jablíčka zřejmě počítal s podstatně větší poptávkou po klasické osmičce, ale protože ta realitou není, objem výroby se musel podle dostupných informací z technologických kuloárů nakonec snížit až o polovinu. Zatím ale mluvíme pouze o listopadu a prosinci. Objem následujících měsíců bude záležet už jen na tom, jaká situace nastane po zpřístupnění netrpělivě očekávaného iPhonu X.

Domů
Sdílet
Diskuse