Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2017 14:20
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Jon Olsson svou novou hračkou opět posouvá laťku. Brutální G má s ještě extrémnější úpravou 800 koní

TECH
Uložit Uložené

Luxusní Rolls-Royce Wraith nahradilo brutální G.

Představovat člověka jménem Jon Olsson už nemá absolutně význam, přejděme tedy rovnou k pointě. Tou je jeho nejnovější přírůstek do vozového parku, který, jak jsme si mezitím zvykli, zdaleka nepatří k těm konvenčním. Právě naopak. Není tomu tak dávno, co slavný lyžař prodával svůj Rolls-Royce za účelem toho, že opět chtěl koupit něco nového. Sliby se naplnily a v uplynulých hodinách se seznamujeme s jeho nejnovější extrémností. Jak nedávno informoval na svých sociálních sítích, momentálně ho lákal Mercedes-Benz třídy G ve verzi G 500 4x4². Po sérii supersportovních a luxusních automobilů tak tentokrát dává přednost extrémnímu off-roadovému speciálu.

Jak sám uvedl, s předešlým Wraithem by měl kvůli výhradně zadnímu pohonu v zimě problém, a proto sáhl po pohonu všech čtyř kol. Jeho nová hračka ponese název Lord Hans, což je jméno jeho bratra, který má rád právě průzkumy divočinou. Při pohledu na G se jeho názvu tedy nelze divit. Samozřejmě, ani tentokrát nejde zdaleka o sériový model, protože i tento počin prošel značnou úpravou. Kromě tradičního maskáčového polepu, spousty karbonových dílců a nástavců z dílny úpravce Brabus, ochranné „klece“ či přidané rampy na střeše se úpravy zaměřily i na podvozek a motor.  V8 4 litr, který standardně disponuje výkonem 422 koní, má po úpravách téměř dvojnásobek síly - Olsson prohlašuje, že ve finálním stavu se potenciál pohonné jednotky přibližuje až ke zhruba 800 koním. V dohledné době se můžeme těšit nejen na přesnější údaje, ale určitě i na nejedno zajímavé video. Zatím nám bohatě stači to úvodní, však posuďte sami!

Domů
Sdílet
Diskuse