Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2017 20:46
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Mladí lidé mají divočejší sex než v minulosti. Podle vědců se snaží experimentovat i přesto, že to jeden z partnerů nechce

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Sex mladých lidí je dnes mnohem experimentálnější než v minulosti.

Čím se doba posouvá dále, tím pikantnější sexuální život mají mladí lidé, tvrdí studie publikovaná v Journal of Adolescent Health. Ta již od roku 1990 studovala všechny možné aspekty sexu mladých lidí a celkově se zatím zapojilo 45 000 subjektů ve věku šestnáct až dvacet čtyři let. Možná bys z pozorování pouhým okem usoudil, že první sex se dnes děje mnohem dříve, než tomu bylo v minulosti a často se popouští uzda i fantazii.

Samotná čísla z výzkumu však podobné myšlenky vyvracejí; průměrný rok života, kdy nastane první sex, i nadále zůstává šestnáct a je tomu již od roku 1990. Líbání a méně intimní záležitosti se však ze šestnáctého posunuly už na čtrnáctý rok života. Páry však dnes i více experimentují, v roce 1991 zažil jen jeden muž z deseti, ze vzorku 16 až 24 let, orální, anální i vaginální sex, ale dnes už jde o jednoho ze čtyř mužů, přičemž největší věci se dějí právě ve věku šestnáct až osmnáct let.

Mladí lidé mají divočejší sex než v minulosti. Podle vědců se snaží experimentovat i přesto, že to jeden z partnerů nechce
Zdroj: unsplash.com

 

Podle autorů studie je však dnes mnoho sexu mladých lidí jen o samotném sexu a nic víc - ne o vzájemných emocích a pocitech. Navíc, lidé dnes prý méně dokáží vyjádřit své potřeby, pocity a to, co vlastně v ložnici preferují a místo toho se neustále otevírají novým zážitkům, což může mít za následek nespokojenost jednoho z partnerů. Vědce rozhodně nepřekvapuje snaha mladých lidí jít s trendy a experimentovat, na závěr však dodávají, že by se možná hodilo více sociálního kontaktu a kontextu mezi samotnou dvojicí.

Domů
Sdílet
Diskuse