Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. listopadu 2017 14:18
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Norský thriller nominovaný na Oscara odhaluje mrazivou úvodní sekvenci, která vám nažene husí kůži

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nová ukázka vás pohltí. Má snímek šanci získat Oscara za cizojazyčný film?

Thelma (Eili Harboe) se nedávno přestěhovala do Osla, kde nastoupila do prvního ročníku na místní školu. Vzhledem k tomu, že vyrůstá s přísnými a nábožensky smýšlejícími rodiči, neví o skutečném světě prakticky nic. Thelma není jako její vrstevníci. Častokrát bývá citlivá, zranitelná a navíc má minimální zkušenosti se začleněním do kolektivu. Kromě běžných znaků, ve kterých se odlišuje od svých spolužáků, je na ní i cosi nadpřirozeně neobvyklého. Na škole se po jednom neobyčejném incidentu spřátelí s mladou Anjou (Kaya Wilkins). Tento vztah nabírá postupem času obrátky a v Thelmě se bouří její náboženské já s tím, co cítí k Anje.

Hororově laděný snímek je nominovaný na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Za režií filmu stojí Joachim Trier a na scénáři se kromě Triera podílel i Eskil Vogt. Musíme vás ale zklamat, premiéra filmu na naší domácí půdě není naplánována. Jako kompenzaci tu však pro vás máme psychotickou otevírací sekvenci, při které pravděpodobně nebudete ani dýchat. Zašli byste do kina?


Domů
Sdílet
Diskuse