Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2017 10:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Modelka, které přítel zničil tetováním oko, zoufale žádá o jeho vyjmutí z hlavy. Její život se stal noční můrou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fialová barva jí dodnes způsobuje obrovské problémy.

Nebylo to tak dávno, co všechna světová média psala o nešťastném příběhu mladé modelky z kanadské Ottawy. Catt Gallingerová se se svým přítelem dohodla, že jí do oka vpíchne fialovou barvu, aby jí obarvil bělmo, jenže on nedodržel ani základní pravidla již tak riskantního procesu tetování lidského oka a vše zbabral. Catt už v následujících 24 hodinách začala zažívat obrovské bolesti, a i když už podstoupila několik specializovaných zákroků, stále není na konci svého utrpení.

Momentálně čeká na zákrok, při kterém jí lékaři musí odstranit část oka naplněnou fialovou barvou, ale i tak není zcela jednoznačné, zda se jí oko vrátí po operaci do normálního stavu. Nejdůležitější otázka nyní zní, zda bude Catt na své pravé oko ještě někdy v životě vidět, protože pokud by ani operaci výrazně nepomohla, ve svém příspěvku na Facebooku již modelka vícekrát zmínila, že by zřejmě požádala o vyjmutí celého oka z hlavy. Nedokáže ani otevřít oční víčka, aniž by si je silně nenamáhala a každé dva či tři dny potřebuje novou láhev s umělými slzami, protože její oko prostě odmítá spolupracovat.

Jedinou šanci na záchranu představuje zmiňovaná operace, kterou by Catt musela podstoupit pod sedativy, protože jinak se jí lékaři k oku nemohou přiblížit. Její smutný případ posloužil alespoň jako katalyzátor iniciativy aktivistů za to, aby zákon zakázal tetování očí, protože jsou skutečně až příliš riskantní.

Domů
Sdílet
Diskuse