Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2017 v 20:17
Čas čtení 0:00
Radka T.

Lezl na mrakodrapy bez jištění a stálo ho to život. Známý lezec po pádu z jednoho z nich zemřel

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Chtěl požádat přítelkyni o ruku a matce zaplatit léčbu. Jen den předtím však umřel.

Při jeho kouscích se lidem zatajoval dech, ale vždy je zvládl s přehledem. Lezec a dobrodruh Wu Jung-ning byl na čínské sociální síti mimořádně sledovanou osobou. Svůj poslední výstup na mrakodrap však nezvládl. Nešťastně z něho spadl a zemřel.

Wu už nikdy nebude moci lézt na budovy, dělat si přitom krátká videa či působivá selfies. Svět totiž obletěla zpráva o jeho smrti, což potvrdila i jeho přítelkyně. Wu umřel ještě v listopadu, ale informace o tom se provalila až teď. 

Jelikož byli fanoušci zvyklí na dramatická videa či fotky z jeho akcí, logicky v nich začal vzrůstat zájem i neklid, když je najednou přestal zveřejňovat. Teprve nyní se ukázalo, že dobrodruh umřel během výstupu na 62patrový mrakodrap v důsledku pádu. A přestože byl již předtím zkušený v lezení bez jištění, nyní se mu to krutě vymstilo.

Na povrch však vyplavaly zprávy o jeho dobrosrdečnosti. Skoro každý by si totiž nejprve pomyslel, že to dělal jen kvůli slávě, ale ta byla ve skutečnosti jen prostředkem k tomu, aby mohl pomoci svým blízkým. Prý potřeboval peníze, aby mohl zajistit léčbu pro svou nemocnou mámu. Dalším cílem bylo vydělat na svatbu se svou přítelkyní, kterou chtěl požádat o ruku. Jen den předtím však zemřel. Měl se totiž zúčastnit výzvy, na jejímž konci byla odměna 100 tisíc jüanů, tedy 330 000 korun.

Doporučeno
Vlaky tu jezdí skrz budovy, auta tankují na střechách. Čunking je největší město světa, o kterém jsi možná neslyšel*a Vlaky tu jezdí skrz budovy, auta tankují na střechách. Čunking je největší město světa, o kterém jsi možná neslyšel*a 1. května 2024 v 8:30

Jelikož se stává lezení na extrémně vysoké budovy bez jištění a bezpečnostního vybavení v posledních letech stále populárnějším, i pro Wuho to byl lukrativní způsob, jak vydělat peníze. A to i díky tomu, že záběry toho, co extrémního se mu zase podařilo, mu přinášely velkou pozornost a popularitu na sociálních sítích. Samotný Wu však vždy varoval své fanoušky, aby nic podobného ani náhodou nezkoušeli. Kromě toho, Wu měl za sebou výcvik bojových umění a účastnil se i natáčení. Přesto i on udělal osudnou chybu, která ho stála život.

Domů
Sdílet
Diskuse