Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. prosince 2017 16:36
Čas čtení 0:00
Radka T.

Producent Harvey Weinstein obtěžoval i Salmu Hayek. Herečku přinutil k lesbickému sexu, nazvala ho monstrem

FILMY A SERIÁLY SALMA HAYEK
Uložit Uložené

Salma si prošla peklem při práci na filmu Frida.

Vypadá to tak, že minimálně do konce tohoto roku se ještě setkáme s odhaleními o případech sexuálního obtěžování žen. Vlnu přiznání odstartoval hlavně případ vlivného producenta Harveyho Weinsteina. Známé ženy ho začaly obviňovat z různých nechutnosti, ale po něm se dostali na pranýř i jiní slavní muži. To, co začalo Weinsteinem, se nyní k němu vrátilo jako bumerang. Nejnověji se mezi ženy, které okusily jeho negativní stránku osobnosti, zařadila i slavná herečka Salma Hayek.

Herečka si prošla peklem při práci na filmu Frida. Weinstein, s jehož produkční firmou tehdy přišla do kontaktu, ji měl opakovaně sexuálně obtěžovat. Nechyběly požadavky na společnou sprchu, masáž či orální sex. Salma však vytrvale odmítala. Jenže to Weinsteina přivádělo do zuřivosti. „Myslím si, že žádné jiné slovo nenáviděl tak jako ne,“ prohlásila herečka.

Producent Harvey Weinstein obtěžoval i Salmu Hayek. Herečku přinutil k lesbickému sexu, nazvala ho monstrem
Zdroj: TASR/AP

Podle ní se jeho taktika měnila, nejprve to zkoušel sladkými řečičkami, ale pak netajil svou zuřivost a hrozivá slova. „Zabiju tě, nemysli si, že nemůžu,“ popsala jeho výhrůžky. Producenta nazvala monstrem. Je to i kvůli tomu, že za „trest“ si její setrvání u projektu podmínil nahou scénou.

S lesbickým sexem ve filmu tedy souhlasila, ale pocity z toho měla příšerné. „Poprvé za mou kariéru jsem se nervově zhroutila. Tělo se mi nekontrolovatelně třáslo, nemohla jsem dýchat a začala jsem plakat. Nemohla jsem to zastavit. Nebylo to proto, že jsem měla být nahá s jinou ženou. Ale proto, že jsem to musela udělat pro Harveyho Weinsteina. Ale to jsem nemohla nikomu říct,“ popsala v deníku New York Times.

Film byl nakonec velmi úspěšný, ale namísto upřímné radosti z toho zůstal v Salmě trpký pocit, o kterém konečně promluvila veřejně.

Domů
Sdílet
Diskuse