Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2018 14:23
Čas čtení 0:00
Radka T.

Fitko v New Yorku nabízí nahé cvičení. Pro lidské tělo to má prý výjimečné benefity

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nahota při cvičení pomáhá lépe vnímat své tělo i získat sebedůvěru.

Ten, kdož chce vypadat i cítit se dobře, by neměl vynechávat pravidelný pohyb. Někdo to řeší během, cvičením doma či navštěvováním posilovny nebo tělocvičny. Při návštěvě newyorského fitka však odpadá starost, co během cvičení na sebe. Hanson Fitness totiž nabízí trénink, kde budou účastníci úplně nazí.

Takové nahé cvičení přitom není ve světě až takovou novinkou. Zdá se však, že právě v New Yorku se mu konečně začíná dařit. I tam už mají lidé možnost zacvičit si úplně nazí. Už dávno je to například díky studiu, kde se cvičí bez oblečení jóga.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nu-oga (@nu_oga),

Studio Bold & Naked Yoga provozují Joshi Schwarz a Monika Werner. Ženy i muži tam mohou chodit spolu. Během cvičení se prý díky tomu dostaví skutečně osvobozující pocit. Podle zakladatelů studia nahá jóga osvobozuje od negativního vnímání svého těla a umožňuje přijímat fyzické nedokonalosti. Tím, že se lidé odhalí i před jinými, projeví úplný respekt k lidskému tělu a získají fyzické i duševní výhody.

Až takové filozofické vysvětlení fitko Hanson Fitness nenabízí. Také ale láká na nesporné výhody.

Absence oděvu během cvičení má podle trenérů výhody například v tom, že kůže může dýchat, uvolní se endorfiny v důsledku vitaminu D při vystavení se slunečnímu záření a lidé začnou lépe vnímat vlastní tělo.

Nahé cvičení chce fitko spustit už pátého ledna. Láká na řadu výhod, jaké se dají docílit pouze tímto způsobem. Ovšem, ostych při tom musí jít stranou. Podle Hanson Fitness je takové cvičení ideální pro ty, co hledají nový vzrušující způsob, jak zůstat fit.

V případě Hanson Fitness jde spíše o luxusnější zařízení. Pochlubit se může také prominentní klientelou. Už v samotné akci na Facebooku fitko vyzdvihuje své trenéry, které má v oblibě i taková Rihanna. Cílem nahého cvičení je, aby lidé získali sebedůvěru, vypadali a cítili se dobře, když jsou nazí.

Domů
Sdílet
Diskuse