Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2018 12:31
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

The Greatest Showman je nejkrásnějším muzikálem od La La Landu, který vám dokonale napraví chuť po zkažených blockbusterech (Recenze)

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hugh Jackman si natočil svůj muzikál a vy byste měli být při tom.

Myslel jsem, že La La Land byl jen výjimkou a jde obecně o úžasný film, ale až po Showmanovi jsem si uvědomil, že miluji muzikály. Po Jackmanově oscarovém vystoupení bylo jasné, jaký film by rád natočil, no a přesně takový koncem minulého roku dorazil i do kin. The Greatest Showman však bude v multiplexech ještě nějaký ten den hrát a vy byste to rozhodně neměli zmeškat.


Příběh se zaměřuje na život P. T. Barnuma, zakladatele cirkusu s otevřenější myslí, než bylo kdysi obvyklé, povolené či tolerované. Zidealizovaný pohled na jeho život formou muzikálu odkrývá několik zákoutí jeho příběhu, ať už jde o rodinné zázemí, cirkus nebo celoživotní sny. Vzhledem ke krátké stopáži však zůstává několik motivů nevyužitých a několik dějových linek nedostatečně prozkoumaných. A to je škoda, protože právě tyto součásti děje se mohly vždy opřít o skvělé herce. Hugh Jackman je kouzelný, na což jsme si už zvykli, ale potěšil i Zac Efron. Za těch pár minut byla více než úžasná i Rebecca Ferguson, no a o stále výraznější Michelle Williams ani nemusí být řeč. O scénář se zčásti postaral Bill Condon, kterému žánr není vůbec cizí, a je to i cítit.

The Greatest Showman je nejkrásnějším muzikálem od La La Landu, který vám dokonale napraví chuť po zkažených blockbusterech (Recenze)
Zdroj: Fox

Postavy, dialogy i děj celkově nabízejí řadu světlých chvilek a krásných momentů, přičemž vám zaručuji, že nudit se nebudete ani chvíli. Nedokážu se ale zbavit pocitu, že se z příběhu P. T. Barnuma dalo vytěžit více. Možná i po emocionální stránce, která bezpochyby funguje, ale také jí chybí ještě nějaký ten silnější moment navíc. Ukázalo se, že ačkoli kratší stopáž pomáhá tempu, na druhou stranu může i za fakt, že filmu chybí pár scén navíc, alespoň jedno další muzikálové představení a pár minut pro vedlejší postavy. Hovoříme však o muzikálu, a tak občas můžeme přimhouřit oko.

Co se samotného soundtracku a skladeb týče, až na fakt, že bych jich přijal víc, filmu nemám co vytknout. Při sledování perfektně nacvičených choreografií jsem se častokrát přistihl, že zírám na plátno se širokým úsměvem a podupávám si nohama do rytmu. Skladby jsou skvěle napsané, úžasně skupinově nazpívané a společně s vytříbeným zvukem dodávají scénám nesmírnou sílu. Vzhledem k pozitivní emoci a celkovému tónu snímku bych za pokračování zaplatil na místě dvojnásobek ceny vstupenky. Z kina jsem totiž naposledy odcházel tolik nadšený po Králi Artušovi.

The Greatest Showman je nejkrásnějším muzikálem od La La Landu, který vám dokonale napraví chuť po zkažených blockbusterech (Recenze)
Zdroj: Fox

Návštěvou muzikálu The Greatest Showman neuděláte krok vedle. Debutující režisér Michael Gracey vás provede zajímavým životem P. T. Barnuma, ukáže schopnosti a energii jeho kejklířů a zanechá vám na tváři široký úsměv. Pokud máte byť jen trošku rádi muzikály, na tomto si smlsnete jak už dávno ne. 8,5/10

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse