Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2018 15:27
Čas čtení 0:00
Šimon Kucka

Avengers 4 budou o cestování v čase. Captain America i Iron Man byli přichyceni při natáčení scén z minulosti

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Podaří se superhrdinům vrátit v čase a všechny zachránit?

Film Avengers 4 je neustále velkou neznámou, protože kromě možného obsazení, při kterém nevíme, kdo z postav přežije Infinity War, je známo pouze datum premiéry a fakt, že natáčení již skončilo. Tak tomu bylo alespoň donedávna, ale nejnovější fotky zřejmě nabízejí odpověď na otázku, zda budou Avengers 4 filmem o cestování v čase? Na základě uniklých materiálů je vysoce pravděpodobné, že odpověď bude ano. Pojďme se tedy spolu blíže podívat na jednotlivé důkazy a teorie, o co by vlastně mělo v pokračování Avengers: Infinty War jít.

Avengers 4 budou o cestování v čase. Captain America i Iron Man byli přichyceni při natáčení scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney

Natáčení 4. dílu Avengers začalo v srpnu minulého roku, není tak divu, že se internetem začaly šířit fotky z placu. Na nejnovějších fotkách z natáčení můžeme vidět Roberta Downeyho Jr. (Iron Man), Chrise Evanse (Captain America), Paula Rudda (Ant-Man) a Marka Ruffala (Hulk). Pánové vypadají, že se při práci výborně baví, ale při bližším pohledu na fotografie zjišťujeme, že ve skutečnosti se toho na place děje mnohem víc, než by se mohlo zdát. Postavy, které tito herci ztvárňují, jsou oblečené v kostýmech použitých v prvním filmu Avengers z roku 2012.

Návrat v čase naznačuje zejména Paul Rudd jako Ant-Man, protože ten má na sobě nový kostým, zatímco Chris Evans se převlékl do svého starého, „klasického“ kostýmu, jaký nosíval Captain America v minulosti. Chris Hemsworth byl viděn, jak nosí pověstné dlouhé vlasy a na jednom obrázku je dokonce vidět Loki (Tom Hiddleston), jako je v řetězech odveden do zajetí v Asgardu. Spekuluje se tedy, že v Avengers 4 bude zopakovaná, respektive předělaná epická bitva v New Yorku. V létě minulého roku Mark Ruffalo omylem prozradil, že v průběhu dvojfilmu Infinity War „všichni zemřou“ (i když to byl spíše vtip), čemuž by se dalo předejít právě díky cestě časem.

Jak můžeme vidět na obrázcích výše, Avengers jsou zpět v New Yorku, ve svých starých oblecích (tedy až na Hulka). Na jiných fotografiích byl údajně viděn Chris Evans kráčející po ulici zaplněné klasickými auty, jaká byla běžně používána ve 40. letech minulého století. Kromě Evanse byl při natáčení přistižen i Robert Downey Jr., který má na sobě taktickou vestu S.H.I.E.L.Du. Přesně jako v Avengers. Protože organizace S.H.I.E.L.D se už dávno rozpadla, mělo by také jít o výlet postav do minulosti. Pozoruhodný je i náramek, jaký mají na rukou všichni na fotografii. Spekuluje se, že by mohlo jít o jakýsi speciální přívěsek umožňující našim hrdinům propojení se současností, pravděpodobně aby nezůstali uvězněni v minulosti.

Nejsilnějším důkazem o cestování v čase je však herecké obsazení. Postavy, které již dávno v MCU zemřely, by se měly znovu objevit v Avengers 4. Říká se, že herec Frank Grillo si zopakuje svou roli záporáka jménem Crossbones. Vyplývá to z Grillovy návštěvy v Atlantě, kam směřovaly i kroky Evanse a Downeyho Jr. Společnost jim dělal například i Maximiliano Hernandez, představitel agenta Sitwella (byl zabit ve snímku Captain America: The Winter Soldier).

Avengers 4 budou o cestování v čase. Captain America i Iron Man byli přichyceni při natáčení scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney

Cestování v čase

Co se týče filmu samotného, zatím není jasné, jak přesně by mělo být cestování časem provedeno, existují však 2 možnosti blížící se k pravdě. První možnost zmiňuje Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) a jeho přívěšek zvaný The Eye of Agamotto. Ten, jak jsme měli možnost vidět v jeho origin filmu, obsahuje jeden z Infinity Stones, a to Time Stone, umožňující vracet se zpět v čase a přepisovat minulost. Tato možnost je zřejmě nejpravděpodobnější, protože Doctor Strange už Time Stone použil při slavném vyjednávání s Dormmamuem, a ví tedy, jak s ním zacházet. Naneštěstí pro našeho hrdinu, fotky z natáčení naznačují, že Strange o Time Stone přijde.

V jedné scéně leží Strange na zemi, poražený, zatímco Ebony Maw (člen Thanosovy armády Black Order) vyndává Time Stone z Oka Agamotta. Jelikož Ebony Maw v komiksu Thanose zradil, nemusí to nutně znamenat, že Thanos se k Time Stone dostane, ale se ztrátou jednoho z nejsilnějších kamenů nekonečna určitě nastanou i další komplikace.

Druhá možnost zahrnuje postavy Ant-Mana a Captain Marvel. Oba superhrdinové mají co do činění s mysteriózní dimenzí, známou také jako Quantum Realm. Když se Ant-Man zmenší na úroveň subatomární částice, vkročí do záhadné reality, kde čas a prostor neexistují. Letos k nám dorazí sequel Ant-Mana s názvem Ant-Man and the Wasp, kde se oba hrdinové pokusí zachránit původní Wasp, ženu vědce Hanka Pyma (Michael Douglas) z této obávané dimenze. Kvantový fyzik Dr. Spiros Michalakis, který je zároveň konzultantem pro Marvel, potvrdil, že Quantum Realm se objeví i v příštím snímku Captain Marvel.

Je docela možné, že Quantum Realm se nachází mimo běžného toku času a prostoru, a proto by ho mohli Ant-Man a Captain Marvel použít k návratu do minulosti. Sám Kevin Feige, prezident Marvelu, naznačoval, že Captain Marvel bude „velkou částí závěru epického finále 22 filmů za uplynulých 10 let“. Výše uvedené fotografie z placu rovněž naznačují, že Ant-Man bude jedním z cestovatelů čase. Pěkně se to zamotává, viďte?

Avengers 4 budou o cestování v čase. Captain America i Iron Man byli přichyceni při natáčení scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney

Pokud by tedy mravenčí muž a Captain Marvel použili Quantum Realm, aby přepsali historii, vysvětlovalo by to jednu velkou záhadu ze světa Marvel. Proč uvedl Marvel film Ant-Man and the Wasp mezi snímky Infinity War a Avengers 4? Odpověď by měla znít nějak takto: v letošním snímku o Ant-Manovi bude divákům přiblížen Quantum Realm, kvůli lepšímu pochopení toho, co dostanou v Avengers 4. Vypadá to tedy tak, že budoucnost MCU nebude rozhodnuta v následujících letech, ale naopak, v minulosti.

V roce 2012 byl celému světu a fanouškům komiksových filmů představen film The Avengers, vyústění tehdejších origin příběhů MCU a zároveň první spojení původních Avengers. Bitva v New Yorku tehdy spojila osudy superhrdinů dohromady, odhalujíc tuto skupinku pár podivných lidí celému světu. S klidem můžeme říci, že vše, co následovalo po Avengers, se stalo právě díky nim. Nyní to vypadá tak, že nejmocnější hrdinové na Zemi se vrátí do dne jejich největšího vítězství a pokusí se tak přepsat historii, aby porazili Thanose. Použijí podle vás Avengers některý ze způsobů cestování v čase? Pokud byste si měli tipnout, kdo Infinity War nepřežije, kdo by to byl?

Avengers 4 budou o cestování v čase. Captain America i Iron Man byli přichyceni při natáčení scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney
Domů
Sdílet
Diskuse