Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2018 10:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mrtvý buddhistický mnich se usmívá i 2 měsíce poté, co byl pohřben. Po vytažení z truhly nemohli přítomní uvěřit vlastním očím

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Následovníci mrtvého mnicha věří, že dosáhl nirvány.

Buddhismus je fascinující náboženství, o kterém spousta Čechů nemá žádné bližší informace. Buddhističtí mniši se zaměřují na své duchovno, ale nepohrdnou ani udržováním svých tělesných schránek, což zdánlivě přivedl do extrému Luang Phor Pian, který zemřel už 16. listopadu minulého roku.

Mnichovi v té době bylo 92 let a zemřel v nemocnici v hlavním městě Thajska, avšak jeho tělo nebylo pohřbeno do země, ale bylo uchováno v chrámu, kde strávil své předchozí roky. Muže po smrti uložili do rakve a před pár dny byl exhumován místními buddhisty. Když otevřeli truhlu a zadívali se na mrtvé tělo svého duchovního, nemohli uvěřit svým očím.

Lunag Phor Pian vypadal, jako by nebyl mrtvý déle než 36 hodin, a na jeho tváři se dokonce zachoval i nenápadný úsměv, což duchovní vyhodnotili jako nezvratný důkaz o tom, že mnich po smrti dosáhl nirvány. Tělo přitom nebylo z truhly vytaženo jen tak pro zábavu, ale mnichovi jen chtěli vyměnit posmrtné oblečení, protože ho konečné slavnostní uložení do země čeká až za pár týdnů, přesně sto dní po jeho smrti.



Domů
Sdílet
Diskuse