Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 20:16
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Manšestr, otcovské tenisky nebo striktní hip-hopový look. 5 největších módních trendů roku 2018

MÓDA
Uložit Uložené

Rok 2018 bude patřit zajímavým kreacím. Nic nenechávej náhodě.

V roce 2017 započal komplexní trend oblékání z minulého století a vrátili jsme se tak do doby módy z časopisů tvé mamky, které má ještě určitě poschovávané pod postelí. Neforemní široké střihy, prací kord, otcovské tenisky ale také původní hip-hopové oblečení. Vrátili jsme se zpět do minulosti a starší generace se na tebe konečně nebude dívat jako na šaška, který nosí tričko na mikině. O tom ale později. Přejděme zpět k věci a podívejme se spolu na 5 největších módních trendů roku 2018.

Chunky sneakers

Raf Simons, Gucci, Balenciaga nebo Acne. Už snad všechny důležité značky nabízejí tenisky s výraznou podešví a oblou siluetou. Takzvané „daddy sneakers“ na první pohled připomínají typické masivní tenisky, ve kterých tě tvůj taťka vozil v kočárku. Ty začaly pravděpodobně celý trend oblékání inspirovaného až staromódním stylem. V roce 2018 jsou na absolutním vrcholu své slávy.

Yeezy Boost 700 „Wave Runner“ brzy vycházejí podruhé

V roce 2018 oslavuje Nike výročí modelu Air Max 98

První snímky tenisek ze spolupráce Nike ACG x Comme des Garçons

Tenisky ze spolupráce A$AP Rockyho a Under Armour


Levandulová fialová

Barevné trendy navazují na někdejší baby růžovou, která však nadělala více neplechy než užitku. Patnáctiletí chlapci v růžových mikinách a v roztrhaných černých džínách totiž nepředstavovali nejpříjemnější pohled, avšak co se týče odstínů fialové, jde o univerzálnější barvu. Rok 2018 bude patřit netradičním pastelovým barvám. První z nich je levandulová.

Tato mikina z H&M bude pravděpodobně nejoblíbenějším kouskem mladších ročníků

Manšestr, otcovské tenisky nebo striktní hip-hopový look. 5 největších módních trendů roku 2018
Zdroj: H&M

Fialová je snad tou nejoblíbenější barvou amerických raperů. V jakémkoli odstínu.

Z nejnovější kolekce od Zara

Manšestr, otcovské tenisky nebo striktní hip-hopový look. 5 největších módních trendů roku 2018
Zdroj: Zara

Manšestr 

Manšestrová látka nebo prací kord, zažívali svou největší slávu už v 80. letech, kdy u nás nebylo snadné sehnat pořádné džíny, a tak byly manšestrové kalhoty každodenním chlebem mužů jakéhokoli postavení a věku. Móda se radikálně vrátila a manšestráky jsou znovu in. Možná se jim podaří zazářit tak jako kdysi a vyženou z našich skříní zažité džíny.

Na své si může přijít i něžnější pohlaví

 

Príspevok, ktorý zdieľa VH. (@vivianhoorn),


Kárované oblečení

Čtverečkované oblečení je dalším z retro trendů, kterým bude patřit rok 2018. Ať už jde o kabáty, saka nebo kalhoty, károvaný vzor je více než populární a nosit ho mohou opravdu všichni. Neboj se ani barev a vyzkoušej i něco jiného než kostkované košile, kterých máš určitě plnou skříň už několik let. A pravděpodobně už i plné zuby.

Manšestr, otcovské tenisky nebo striktní hip-hopový look. 5 největších módních trendů roku 2018
Zdroj: instagram.com/xeniaoverdose/
Manšestr, otcovské tenisky nebo striktní hip-hopový look. 5 největších módních trendů roku 2018
Zdroj: Zara

Hip-hopový look

Nejspecifičtější ze všech trendů čerpá rovněž z minulého století, kdy si uši mladých lidí po celém světě podmanil hip-hop. Nadýchané pérovky, zimní čepice, široké kalhoty, dresy nebo frajerské kožené bundy jsou zpět a připravené z tebe udělat rap superstar z telky. Značek jako Karl Kani, Rocawear nebo Wu-Wear jsme měli kdysi plný šatník, dnes je můžeš opět s chutí oprášit a vynosit tak jako kdysi. Yeah.

Puffer jacket, čepice zaražená do očí a kruté šperky. Hip-hop essentials

Rugby polokošile a šusťáky

Drsné kožené bundy s logem a nápisy

Masivní tenisky s mohutnou podrážkou, fialové svetříky či doplňky, kostkované kabáty a kalhoty, hip-hopové oblečení, které jsme si mysleli, že zůstalo v dobách minulých, jsou zpět. Nám nezbývá než se radovat z módní rozmanitosti. Buďme i v našich ulicích o něco odvážnější a originálnější.

Domů
Sdílet
Diskuse