Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2018 19:37
Čas čtení 0:00
Radka T.

Škrtí herečky, plive jim do obličeje a ještě se zastává sexu s nezletilou. Na Quentina Tarantina se to jen sype

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Podle zainteresovaných může současné výhrady přežít bez větší újmy.

Na celosvětově slavné a vlivné muže z filmového průmyslu se to v posledních měsících jen sype. Vše odstartovalo Harveym Weinsteinem. Producenta některé herečky obvinily ze sexuálního obtěžování či útoků. Spolupráci s ním však přerušil při svém novém projektu i Quentin Tarantino, režisér Pulp Fiction, Hanebných panchartů či Kill Billa. Jenže i on už má „za ušima“. Objevila se totiž obvinění, které ho nestaví do příjemného světla. Deník Guardian napsal, že vyvolávají dokonce spekulace o jeho budoucnosti.

Odstartovala to Uma Thurman, která přiznala, že Tarantino na ni kladl vysoké nároky a vystavil ji nebezpečí. Právě během natáčení filmu Kill Bill, kde hraje Thurman, musela řídit auto šílenou rychlostí. Herečka přitom ošklivě havarovala, což narušilo její vztahy s režisérem. V reakci na to Tarantino vyjádřil lítost. Jenže to stále není všechno.

Filmový tvůrce totiž herečku během natáčení škrtil a plival jí do obličeje a jinou filmovou hvězdu Diane Kruger zase dusil při natáčení Hanebných panchartů. Pro nejlepší záběr je totiž schopen jít do extrémů. Jenže ve světě, který se stal citlivým vůči násilí na ženách, mu tyto činy nepřidávají dobré body, i když někteří lidé stojí na jeho straně. „Ráda bych řekla, že mé pracovní zkušenosti s Quentinem Tarantinem byly čistá radost. Zacházel se mnou s úplným respektem a nikdy nezneužíval svou moc nebo mě nenutil k něčemu, při čemž bych se cítila nepříjemně,“ vyhlásila na margo provalení toho, co musí herci při jeho filmech podstupovat, Kruger.

Škrtí herečky, plive jim do obličeje a ještě se zastává sexu s nezletilou. Na Quentina Tarantina se to jen sype
Zdroj: commons.wikimedia.org/Sgt. Michael Connors

Problémem Tarantina je však i to, že se podařilo oživit dávný rozhovor s Howardem Sternem, kde se vyjadřoval k Romanu Polanskému. Jak je známo, Polanski se vyhýbá Spojeným státům kvůli trestu za sex s tehdy 13letou modelkou, za který ho americký soud odsoudil. Tam se tento pohlavní styk považuje za znásilnění. Kamenem úrazu je, že Tarantino se Polanského prakticky zastal. „Neznásilnil třináctiletou. Budeme-li vycházet ze zákona, bylo znásilnění, v pořádku. Není to však totéž. Měl sex s nezletilou. To není znásilnění,“ řekl Tarantino. V roce 2003 by takové prohlášení mohlo pohoršilo hrstku lidí, v roce 2018 je z toho problém. Podle něj s Polanskim dívka ochotně randila a sama chtělo sex.

Škrtí herečky, plive jim do obličeje a ještě se zastává sexu s nezletilou. Na Quentina Tarantina se to jen sype
Zdroj: commons.wikimedia.org/Georges Biard

Popis tvrdého zacházení s herečkami či dokonce jejich šikana i zastávání se Polanského vyvolalo bouřlivé reakce jiných hereček. Například Busy Philipps litovala, že se někdy ucházela o roli v jeho filmu a Jessica Chastain se pohoršila nad tím, kdy se ještě bude násilí na ženách považovat za zábavu. Trochu škodolibosti prokázala Melissa Silverstein z iniciativy pro rovnost pohlaví. Vyjádřila se, že tento zlomový moment by mohl mít trvalý vliv na Tarantinovu kariéru. „Myslím, že lidé jsou skutečně znechuceni,“ prohlásila.

Až tak horké to však nakonec zřejmě nebude. Tarantino totiž nebyl obviněn ze sexuálního obtěžování, a proto by mohl vlnu negativních vyjádření směrem ke své osobě přežít bez větší újmy. Navíc Tarantino chce udělat film o Polanskem a o tom, jak Charles Manson se svými kumpány brutálně zavraždili jeho manželku. „Teď Tarantino natočí film o Polanském. Proč to někdo financuje?“ tweetoval Judd Apatow. Společnost Sony, pod kterou režisér film posunul namísto spolupráce s Weinsteinem, odmítla film komentovat.

Škrtí herečky, plive jim do obličeje a ještě se zastává sexu s nezletilou. Na Quentina Tarantina se to jen sype
Zdroj: flickr.com/Lily Laurent
Domů
Sdílet
Diskuse