Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2018 20:55
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Minimalistický smartphone vám krom volání a SMS nic jiného nedovolí

TECH
Uložit Uložené

Light Phone druhé generace přijde už brzy.

Telefon je výhradně k telefonování. Tímto mottem se řídí autoři již v pořadí druhé generace minimalistického smartphonu, který sice nabídne dotykový displej, ovšem využijete ho maximálně tak na psaní zpráv. Minulý rok jsme vám představili jejich první počin. Ten to i přes plně financovanou kampaň nedotáhl do globálního úspěchu. Podaří se to alespoň druhé generaci?

Minimalistický smartphone vám krom volání a SMS nic jiného nedovolí
Zdroj: Light

Light Phone 2 v porovnání s běžnými smartphony rozhodně vystupuje z řady. Moderní vzhled a kontrast bílé s černou upoutá oko nejednoho nadšence atraktivních technologií. Po sečtení kladů a záporů však stále máme pocit, že jde o zbytečnou hračku.

Telefon oplývá základní funkcionalitou, tedy je schopen telefonovat, psát SMS či spravovat seznam kontaktů. Oproti první generaci zde najdeme větší baterii, reproduktor či dokonce e-ink displej známý z elektronických čteček knih. Do budoucna tvůrci uvažují o přidání hudebního přehrávače, prohlížeče mapy či možnosti objednání Uberu.

Minimalistický smartphone vám krom volání a SMS nic jiného nedovolí
Zdroj: Light

Myšlenka zařízení odříznout uživatele od rušivých elementů, kterými jsou běžné smartphony více než přeplněné, se tak s Light Phone 2 lehce naplní. Když se však podíváme na cenu, která se po skončení crowdfundingové kampaně vyšplhá až na 325 € (8 250 Kč), uvědomíme si, že je zařízení určeno pro velmi úzkou klientelu.

Momentálně se díky kampani na Indiegogo podařilo společnosti Light vysbírat již 549 000 €, stanovený cíl, 203 000, tak překonali již více než dvojnásobně. Pokud vás Light Phone 2 oslovil, můžete si ho předobjednat za 203 € s odhadovaným doručením v dubnu 2019.

Minimalistický smartphone vám krom volání a SMS nic jiného nedovolí
Zdroj: Light
Domů
Sdílet
Diskuse