Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2018 18:43
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Brankář NHL inkasoval kuriózní gól, na který nezapomene do konce života. Jeho autor ani nepotřeboval trefit bránu

SPORT
Uložit Uložené

Kanadský hokejový brankář Cam Ward z týmu Carolina Hurricanes dostal v nočním zápase NHL proti Arizoně Coyotes zřejmě nejkurióznější gól ve své kariéře.

Základní část v nejprestižnější hokejové lize se blíží ke konci, ale stále se rozhoduje o tom, komu se podaří probojovat do playoff. Ani v aktuální sezóně nechybělo mnoho překvapení ve výsledcích, čemuž odpovídá i samotná tabulka. Kromě nečekaných výsledků nás ale dokážou zaskočit i události během zápasů a o jednu bizarní se během poslední noci postaral kanadský brankář Cam Ward z týmu Carolina Hurricanes.

Ten inkasoval suverénně nejúsměvnější gól ve své kariéře a zajímavostí je, že se mu to podařilo i přesto, že „střelec“ vlastně ani netrefil bránu. Po nahození od obránce Alexe Goligoskiho se puk odrazil od zadního mantinelu a zasekl se v brankářově brusli, přesněji v úzké mezeře nad nožem. No a protože Ward ztratil puk z dohledu, intuitivně se vrátil do vlastní branky. Právě tehdy zavedl puk za brankovou čáru a rozhodčí se sice ještě šel poradit s kolegou u kamery, ale v podstatě nebylo o čem diskutovat.

I navzdory nešťastnému gólu se jeho týmu podařilo zvítězit nad Arizonou těsně 6:5, díky čemuž stále žije šance na postup do playoff a Ward nemusí mít výčitky, že jeho chyba měla obrovské následky.

Domů
Sdílet
Diskuse