Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2018 13:55
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže

MÓDA
Uložit Uložené

Inspiruj se našim výběrem nóbl hodinek, které rozhodně zpestří tvůj každodenní outfit.

Atraktivní a elegantní hodinky jsou neodmyslitelnou součástí stylu muže, ať už se připravuješ na rušný pracovní den, nebo jdeš jen tak do města v běžném oblečení.
 

Nejen funkčnost a vzhled hodinek, ale také symbolický projev toho, že jsi dochvilný a čas je pro tebe cenný, ti dodává na mužnosti a eleganci.

Jsme si vědomi, že ne všichni mladí gentlemani si mohou dovolit investovat do drahých hodinek jako Rolex, Hublot, Cartier nebo Breitling. Proto ti přinášíme pár cenově dostupných, díky kterým bezpochyby upoutáš pozornost a zaujmeš své okolí. A v neposlední řadě, tvou peněženku to nijak zvlášť nezabolí.

Seiko (⁓5 700 Kč)

Seiko je jednou z nejprodávanějších značek hodinek na světě, a to z dobrého důvodu. Pokud hledáš vzhled rolexek, ale nemůžeš si dovolit tak vysokou cenovou relaci, Seiko jsou hodinky pro tebe. Značka nabízí také méně formální hodinky s podobným vzhledem ciferníku a ručiček.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Jomashop
Citizen (⁓3 000 Kč)

Pokud jsi někdy v televizi sledoval golf, je více než pravděpodobné, že ses s názvem Citizen Eco-Drive už setkal. Jsou to prvotřídní hodinky pro každého, kdo chce na ruce nosit velké jméno uznávané značky za rozumnou cenu. Rovněž nimi šetří životní prostředí, jelikož Eco-Drive využívá nevyčerpatelný přírodní zdroj – světlo. Díky tomu není třeba v hodinkách měnit baterie, které při likvidaci škodí životnímu prostředí.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Jomashop

Brooklyn (⁓1 000 Kč)

Skvělý neformální vzhled díky barevnému řemínku od Brooklyn Watch Company. Značka má širokou škálu designů, které jsou dostupné za přijatelné ceny. Designem se podobají známé hodinky Daniel Wellington, ale cenově bys je porovnával jen těžko. Ze všech hodinek, které jsme pro tebe sestavili v tomto článku, jsou bezkonkurenčně nejlevnější, takže pokud hledáš pěkné, funkční a kvalitní hodinky, ale všechny své úspory jsi už utratil, ještě stále si můžeš pořídit brooklyny.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Jomashop

Timex (⁓2 500 Kč)

Timex ti přináší jejich osvědčené hodinky typu Weekender, protože jsou to jedny z nejlepších na běžné nošení – jednoduché, všestranné a cenově dostupné. Pokud chceš mít přehled o přesném čase, tak tě jistě potěší, že hodinky v sobě zahrnují i chronograf. Kožený řemínek je jako milý bonus, s tím, že pro nastavení délky se používá knoflík. 

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Huckberry

Tissot (⁓5 400 Kč)

Tissot je značka, kterou nepohrdne snad žádný milovník kvalitních hodinek. Švýcarská firma přináší skutečnou kvalitu a skvělý vzhled za ceny, které jsou pro většinu zákazníků vyhovující. Pevný rám z nerezavějící oceli, stříbrný ciferník s ručičkami a také safírové sklo pro zvýšenou kvalitu působí elegantním dojmem a jsou vhodným doplňkem pro každou společenskou událost.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Jomashop

Nixon (⁓2 500 Kč)

Americká značka Nixon vznikla koncem minulého století jako revoluce proti tomu, co tehdy nabízel trh s hodinkami. Mladí lidé stojící za značkou Nixon, pohybující se ve světě surfování, skateboardingu, snowboardingu a umění, věřili, že vytvoří kvalitní a stylové hodinky. Jejich počáteční záměr se vydařil. Přinášejí ti hodinky z kvalitních materiálů a s moderním designem, které můžeš nosit nejen při sportovních aktivitách, ale rovněž se hodí i na společenské události. Velkou předností je i široká škála barevných možností. Speciální pozornost při tvorbě hodinek Nixon je věnovaná detailům, které rozhodně nepřehlédnete.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Nixon, Amazon

 

Hamilton (⁓5 600 Kč)

Hamilton zpočátku vyráběl kapesní hodinky a na počátku 20. století, kdy v USA došlo k masivní expanzi železniční dopravy, odebírali veškerou produkci Hamiltonu právě tamní železnice. Drtivou většinu produkce firmy tvoří mechanické hodinky, nechybí však ani Quartz modely. Značka u svých hodinek používá výhradně švýcarské strojky ETA, známé svou vysokou kvalitou, spolehlivostí a životností.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Jomashop

Fossil (⁓1 900 Kč)

Hodinky Fossil se i přes mnohdy avantgardní designové nápaditosti, na níž si zakládají, stále drží svého primárního poslání – být pro jejich majitele spolehlivým časoměrných nástrojem. Typickým rysem pánských i dámských modelových řad značky Fossil je inspirace retro stylem 50. let minulého století, který díky kreativitě návrhářů přizpůsobuje hodinky potřebám dneška. V kolekcích Fossil převažují cenově dostupné ocelové hodinky osazené kvalitními japonskými Quartz strojky, ale výjimkou nejsou ani kusy poháněné mechanickými kalibry. Konkrétně tento výtvor z dílny Fossil má velmi ostrý chronograf s kontrastem zlata, který vystupuje z decentní, tmavě modré tváře.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Fossil

MVMT (⁓2 400 Kč)

Sportovně-elegantní hodinky původem z USA se mohou pochlubit řemínkem a také tělem z leštěné oceli, která je hned na pohled kvalitní a stylová. Ciferník chráněný minerálním sklem skrývá švýcarský strojek. Minimalistický design, čisté linie bez rušivých elementů, kvalitní materiály a poctivost, to jsou vlastnosti, na které se u hodinek MVMT rozhodně můžeš spolehnout.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Mvmtwatches
  

Casio (⁓1 600 Kč)

Seznam zakončují jediné digitální hodinky z celého výběru, a to z dílny všem dobře známé japonské značky Casio. Firmu proslavilo zejména zahájení první produkce elektronických kalkulaček už v 70. letech minulého století. Populární je zejména řada G-Shock, ale my jsme se dnes zaměřili výhradně na vintage kolekci Classic. Jsou to sportovní, ale zároveň elegantní hodinky ke každé příležitosti. Hodinky disponují osvětlením s LED diodou, kalendářem, alarmem a také stopkami. Vodotěsnost hodinek je do 30 m. Pokud ještě stále váháš, které hodinky z našeho výběru si pořídit, Casio Classic není vůbec krok vedle. Aktuálně jsou dostupné i na Footshopu.

10 elegantních a zároveň dostupných hodinek pro každého muže
Zdroj: Footshop
Domů
Sdílet
Diskuse