Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2018 17:13
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nejvyšší rozhledna Česka byla dnes otevřena na 144 metrů vysoké věži elektrárny v Teplicích

KULTURA
Uložit Uložené

K návštěvě nejvyšší rozhledny v rámci České republiky budete muset nejdříve podstoupit proškolení.

Uhelná elektrárna Ledvice u Bíliny na Teplicku, která byla nedávno modernizována, dnes zpřístupnila jednu ze svých věží veřejnosti. Tímto krokem byla oficiálně otevřena nejvyšší rozhledna v České republice.

Prosklená vyhlídka s ochozem se nachází na vrcholu věže vysoké 144 metrů. Cestou nahoru zdoláte 28 pater za pomoci výtahu, načež budete muset vystoupat ještě 44 schodů. Výsledný výhled však bude stát za to. 

K výtahu vede speciální trasa mimo provozní technologie. Na rozhlednu se dostanete po krátkém proškolení s průvodcem v maximálně desetičlenné skupině. Děti musí být starší než šest let a do 15 mohou na rozhlednu jen v doprovodu rodičů nebo dospělé osoby. 

Z výšky uvidíte důl Bílina a výrazné stavby ve městech a v okolní krajině. Na rozhlednu je možný výstup od úterý do soboty. Podívat se budete moci i do informačního centra, kde se dozvíte více o historii a současnosti klasické energetiky.

Domů
Sdílet
Diskuse