Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2018 21:52
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

38 tisíc korun za tenisky. Které páry se resellerům letos nejvíce vyplatilo prodávat?

MÓDA
Uložit Uložené

Přinášíme ti seznam 10 nejcennějších a nejdražších tenisek z resellu za první čtvrtletí 2018. Byl bys ochoten za některé z nich zaplatit požadovanou sumu?

Tenisková horečka nejenže postihla celý svět, ale i ekonomiku. Rozvíjející se komunita resellerů si v USA přivydělává miliony dolarů ročně tím, že prodává vzácné a drahé kousky za ještě vyšší cenu. Nejvíce se prodávají cenné a limitované tenisky, které v obchodech běžně určitě neseženete.

Highsnobiety sestavilo ve spolupráci s resellerským domem StockX a jejich shromážděnými údaji tabulku s 10 nejvzácnějšími teniskami, prodávanými dosud za tento rok za nejvyšší částku. Ilustrace sestavil Dan Freebairn a společně poskytly podrobný seznam nejcennějších tenisek, které nejvíce zasáhly resellerský trh a přinesly nejvyšší zisk.

Přinášíme ti přehled z prvního čtvrtletí 2018 (od 1. ledna až po 31. březen) s údaji založenými na prodejní aktivitě StockX.

38 tisíc korun za tenisky. Které páry se resellerům letos nejvíce vyplatilo prodávat?
Zdroj: Titelmedia / Dan Freebairn

Bílé Air Jordan 1 Off-White od Virgila Abloha, které jsou první v tabulce, byly vydány 3. března 2018. Většina nadšenců jejich release považovala za jeden z nejočekávanějších, co se tenisek týče. Nejvyšší prodejní cena z prvního čtvrtletí 2018 v hodnotě 1 771 amerických dolarů na StockX patří bílé colourway, zatímco obdobná verze tenisek od Virgila se umístila na šestém místě na seznamu. Abloh také získal 10. místo pro své exkluzivní Air Force 1 Moma.

Na druhém místě se umístil model Y-3 Runner 4D s mezipodešví Futurecraft. Jejich počet byl omezen jen na několik stovek párů po celém světě a prodaly se v průměru za 1 744 dolarů na StockX. Tenisky měly release jen několik týdnů po představení modelu Y-3 FW18 v Paříži, kde měly svůj první debut na molu.

Ostatní tenisky na seznamu jsou také limitované a exkluzivní, jako i „Seoul“ Air Jordan 3, které se umístily na 3. místě a byly vydány pouze v Koreji, stejně jako Nike „Ray Gun“ Kyrie 3 ze sedmého místa v tabulce společně s releasem Adidasů NMD R1 Hender Scheme z páté příčky.

Top 10 tenisek podle podílu na trhu: (Jordany začaly letos silně)

38 tisíc korun za tenisky. Které páry se resellerům letos nejvíce vyplatilo prodávat?
Zdroj: Titelmedia / Dan Freebairn
Domů
Sdílet
Diskuse