Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2018 23:39
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Před a po přidání CGI v Black Pantherovi. Natáčení komiksovky bys v porovnání s výsledným filmem pravděpodobně nepoznal

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vedoucí vizuálních efektů odhalil unikátní pohled do pozadí vytváření speciálních animací.

Marvelovka Black Panther, která po premiéře lámala samé rekordy, je specifická v mnoha ohledech. Svým příběhem zápasí s rasismem tím, že to je historicky první film s černým superhrdinou z produkce filmových studii Marvel. Ale originální je také po stránce marketingu, který ještě více zvyšoval očekávání příběhu wakandského bojovníka.

Jako v každém dobrém filmu o superhrdinech bylo třeba vytvořit a přidat do filmu co nejlepší vizuální a zvukové efekty. Ty zastřešoval vedoucí vizuálních efektů a animací Daryl Sawchuk, který měl se svým týmem také na svědomí kostýmové zpracování a jejich digitalizaci. Pro magazín Wired odhalil unikátní pohled do zákulisí filmové postprodukce trháku Black Panther.

Před a po přidání CGI v Black Pantherovi. Natáčení komiksovky bys v porovnání s výsledným filmem pravděpodobně nepoznal
Zdroj: Infocusfilmschool

Jak ve videu Sawchuk zmínil, původně měly obleky podléhat praktickým efektům. Což znamená, že jsme se prvotně měli dočkat upravených kostýmů bez počítačově vytvořených snímků nebo jiných postprodukčních technik. Postupem času si však uvědomili, že film bude lépe působit, když celé tělo nahradí digitální čtverečky integrované do živých scén. „Pomáhají hercům dosahovat výkonů, které jsou nad rámec lidských schopností,“ řekl Sawchuk.

Domů
Sdílet
Diskuse