Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2018 6:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Karius utrpěl otřes mozku pár minut před první chybou. Vyšetření prokázalo skoro všechny příznaky

SPORT
Uložit Uložené

Brankář anglického týmu neměl zůstat na hřišti.

Ze sekundy na sekundu se stal terčem posměchu celého fotbalového světa, a přitom za to možná ani nemohl. Loris Karius byl jednoznačně smutným hrdinou finálového zápasu Ligy mistrů, ve kterém udělal dvě tragické chyby a nabídl ušatou trofej madridskému celku jako na stříbrném podnose, jenže krátce před prvním zaváháním dostal od obránce Realu Madrid pořádný úder loktem přímo do hlavy.

Sergio Ramos se dostal do souboje v soupeřově šestnáctce a po kontaktu s obráncem Liverpoolu prudce narazil do Kariuse, což vyústilo loktem nasměrovaným do brankářovy hlavy. Není známo, zda Ramos nenápadný úder plánoval, nebo šlo o čistě náhodný střet. Momentálně však víme, že úder zanechal na brankáři následky, protože mu pár dní po zápase diagnostikovali otřes mozku.

Karius utrpěl otřes mozku pár minut před první chybou. Vyšetření prokázalo skoro všechny příznaky
Zdroj: TASR/AP

Karius zůstal po úderu do hlavy sedět na zemi a signalizoval rozhodčím, že dostal loktem, ale nikdo na stížnosti nereagoval. Brankář o pár minut později hodil míč přímo do nohy blokujícího Benzemy a před koncem zápasu nevyrazil ani střelu Garetha Balea, přičemž již při gólu francouzského útočníka neměl stát v bráně. Diagnóza vyšla najevo poté, co lékaři z Liverpoolu trvali na tom, aby Karius podstoupil specializované vyšetření v Bostonu.

Po finále odletěl do USA na dovolenou, ale naléhání poslechl a 31. května zajel do Massachusetts General Hospital, kde ho přijal odborník na úrazy hlavy Ross Zafonte, který pracoval i se sportovci z NFL. Lékaři potvrdili fámy o tom, že Karius utrpěl otřes mozku a uvedli, že úder mohl mít vliv i na následující výkon. Trofej Ligy mistrů to už nezachrání, ale celý svět se Kariusovi smál zřejmě neprávem.

Domů
Sdílet
Diskuse