Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2018 20:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Americká lovkyně hrdě pózovala s mrtvou žirafou, kterou zastřelila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Legální lovení zvířat v Africe je velmi populární turistickou atrakcí.

Ve světě snad neuběhne ani týden, aniž by se na internetu neobjevily fotografie zastřelených zvířat, které vyvolají velkou vlnu kritiky. Nově olej do ohně přilila americká lovkyně, která byla údajně identifikována jako Tess Thompson Talleyová. Do Jihoafrické republiky se vydala zastřílet si na zvířata, i když zcela legálně, a následně se hrdě vyfotila se svou trofejí.

Zabila vzácnou žirafu zbarvenou do černa, ale podle pózování na fotkách jí to v žádném případě nevadilo. Profil na Twitteru s názvem Africa Digest záběry sdílel a přidal i pár rozzlobených řádků o tom, jak smrt žirafy není jen vinou „neandrtálské lovkyně“. Svůj obrovský podíl na tom má i vláda Jihoafrické republiky, která tiše toleruje soukromé lovecké farmy, kam přicházejí bohatí lidé z celého světa, aby si mohli v klidu zastřelit divoké zvíře a odnést si domů trofej.


Profil v dalším odkazu vyzval lidi, aby začali bojkotovat vládu, jíž očividně na africké přírodě nezáleží, a začali bránit svůj kontinent sami. Pod příspěvky se strhla debata o tom, jak je lovkyně bezcitná a jak se lidé nemohou spoléhat na vládu, které záleží jen na penězích.

Objevily se však i komentáře kritizující samotný příspěvek, protože je v něm zmíněna i barva pleti americké lovkyně, která nehraje v problému žádnou roli. Zvířata do Afriky přicházejí legálně zabíjet lidé s nejrůznějšími odstíny pleti, a tak by prý měla být debata posunuta spíše do roviny transformace jihoafrického loveckého turismu.


Domů
Sdílet
Diskuse