Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2018 19:01
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Drama s fotbalisty uvězněnými v thajské jeskyni se dočká filmového zpracování. Štáb sbíral informace přímo během zachraňování dětí

FILMY A SERIÁLY THAJSKO
Uložit Uložené

Záchranná akce v thajské jeskyni dopadla úspěšně a první filmové studio již ohlásilo svůj zájem o zpracování námětu.

Teprve před několika hodinami jsme vás informovali o výsledku záchranné mise v Thajsku, ale netrpěliví filmaři ze studia Pure Flix už stihli dorazit na místo akce. Studio se specifickým zaměřením na křesťanskou tématiku je známé filmy jako například God's Not Dead 1 a 2 či The Case for Christ.

Zaměstnanci studia již v současné chvíli pracují na rozhovorech s lidmi z okolí záchranné akce. Na místo však chtějí ještě dopravit i svého scenáristu a co nejdříve získat exkluzivní práva k příběhu. „Vidím to na hollywoodský trhák s áčkovým hvězdným obsazením,“ vyjádřil se k možnému filmu Michael Scott ze studia Pure Flix.


Drama s fotbalisty uvězněnými v thajské jeskyni se dočká filmového zpracování. Štáb sbíral informace přímo během zachraňování dětí
Zdroj: Royal Thai Navy Facebook Page, FOTO TASR/AP

I Scottův kolega Adam Smith hovoří o možném snímku s velkým zápalem a nadšením. „Z hlediska skutečných inspirativních příběhů to zkrátka pasuje k naší DNA. Má to v sobě neuvěřitelné srdce, činy hrdinství a statečnost. Jde o neuvěřitelnou věc, která podle nás inspiruje miliony lidí po celém světě,“ tvrdí Smith.

Film by se měl podle dalších úvah předběžně zaměřit na dvojici britských potápěčů.


Přestože arizonská firma Pure Flix točí projekty s křesťanskými hodnotami, naskýtá se otázka pochybného morálního řízení. Není na plánování filmu ještě příliš brzy? Podle tvůrců ne. „Brzy přijedou další štáby, takže musíme jednat opravdu rychle,“ objasňuje pohotovou reakci studia Smith. A co na to říkáte vy?

Domů
Sdílet
Diskuse