Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2018 14:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Lidé založili petici, aby mohli vypít tekutinu z egyptského sarkofágu. Vtipný nápad podpořilo už víc než 10 tisíc lidí

ZAJÍMAVOSTI EGYPT
Uložit Uložené

Bláznivý nápad se těší velké oblibě.

Na začátku července svět obletěla zpráva o vzácném nálezu pod egyptským městem Alexandria. Při výstavbě nové budovy tam objevili masivní třicetitunový sarkofág, o kterém se okamžitě začaly šířit nejrůznější fámy. Egypťané museli sarkofág pořádně připravit k otevření, které se nakonec odehrálo před pár dny.

Teorie o tom, že v sarkofágu bude pohřben samotný Alexandr Veliký, se neukázaly jako pravdivé, protože Egypťané v něm našli jen tři kostry. Jedna z nich vykazovala poranění ostrým předmětem jako šíp, takže pravděpodobně mohlo jít o vojáky.

Naneštěstí pro archeology, sarkofág se za posledních 2000 let nenápadně poškodil a dovnitř se dostala hnědá tekutina z blízkého odpadního potrubí. Tekutina zničila případné zachované mumie, ale na internetu se objevil bláznivý nápad, že bychom měli tekutinu použít k výrobě syceného nápoje, abychom ji mohli vypít.

Z nápadu vzešla petice na portálu Change.org a momentálně ji podepsalo skoro 11 tisíc lidí. Cílem výroby nápoje by mělo být získání tajemné síly ukryté v tekutině a následná smrt.

Lidé založili petici, aby mohli vypít tekutinu z egyptského sarkofágu. Vtipný nápad podpořilo už víc než 10 tisíc lidí
Domů
Sdílet
Diskuse