Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2018 15:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejdepresivnější zoo najdeš v nákupním centru v Bangkoku. Zvířata tam roky žijí v klecích bez šance na záchranu

ZAJÍMAVOSTI THAJSKO
Uložit Uložené

Žádné zvíře si nezaslouží žít v podobných podmínkách.

Zvířata potřebují na spokojený život dostatek prostoru a přirozeného prostředí. Klec na nejvyšším patře nákupního centra v thajském Bangkoku určitě na provozování zoologické zahrady nepostačuje, ale zákony na ochranu zvířat v Thajsku zaostávají za zbytkem moderního světa.

I když legislativa zvířata ochraňuje před týráním, zákony se často v praxi neuplatňují, a tak neslavná Pata Zoo funguje právě v nákupním centru. Nechutné prostory obsahují řadu klecí a v nich zvířata od opic či goril až po kočkovité šelmy, která již léta neměla šanci vyjít na vzduch a provětrat se na místech, kam ve skutečnosti patří.

Internet proti této zoologické zahradě bojuje již dlouhá léta, protože podobná instituce nemá co dělat ve světě, ve kterém se snažíme zvířata ochraňovat, avšak situace je neúprosná. Zoologickou zahradu obývala i gorila, která v ní žila od roku 1983, kdy byla jako mládě odchycena a od té doby samozřejmě neměla šanci na návrat do hustě zalesněných oblastí Thajska.

Následující záběry proto zobrazují zřejmě nejdepresivnější zoologickou zahradu, jakou na světě momentálně máme.

 

Příspěvek sdílený took (@sukunyagi),

 

Příspěvek sdílený Jo Lambert (@jklamlam),

Domů
Sdílet
Diskuse