Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2018 16:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kroupy zničily přední část letadla i se sklem natolik, že musel stroj nouzově přistát

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Piloti společnosti Tianjin Airlines všechno zvládli na jedničku.

Výlet ve standardním letadle pro desítky cestujících čínské společnosti Tianjin Airlines možná skončil traumatem na celý život. Let směřující z města Tchien-ťin do Haikou probíhal bez komplikací až do momentu, kdy letadlo vlétlo do oblasti s bouřkovou aktivitou a najednou se před ním objevilo silné krupobití.

Všichni si umíme představit, jaké škody dokáží větší kroupy nadělat i na našem majetku, ale zřejmě ještě většina z nás silné krupobití nezažila v letadle. Pokud se cestující báli turbulencí, pak si pro ně matka příroda připravila ještě děsivější divadlo.

Airbus naštěstí krupobití vydržel, ale po nouzovém přistání ve městě Wu-chan musel být podrobeny servisní opravě, protože kroupy zničily celou přední část. Přírodní fenomén měl poškodit i radar monitorující počasí, takže piloti byli bez důležitých informací a nejhorší na celé situaci byl fakt, že krupobití přišlo ve výšce přes 9800 metrů.

Náhle stoupání mohlo způsobit zbytečné komplikace, a proto piloti zodpovědně udržovali svůj stroj ve vzduchu, i když jim kroupy porozbíjely celé přední sklo kokpitu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ale na palubě letadla v podobné situaci bys zřejmě nechtěl sedět.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30


Domů
Sdílet
Diskuse