Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2018 9:29
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Dvorní fotograf značky Victoria's Secret má práci snů. Russell James již více než 20 let fotí nejkrásnější modelky světa

MÓDA
Uložit Uložené

Seznam se s renomovaným módním fotografem, kterého mají rády modelky z celého světa.

Jeho fotografie jsou synonymem smyslnosti, provokativnosti a jedinečnosti. Když si otevřeš jeho profil na Instagramu, uvidíš fotografie plné nahých polonahých topmodelek. Mluvíme o Russellu Jamesovi, dvornímu fotografovi značky Victoria's Secret. Pokud sleduješ Refresher pozorně, pak tohoto pána určitě znáš. Psali jsme o něm už vícekrát. Tentokrát se na něj podíváme trochu blíže. Pojďme na to a připrav se na dávku oku lahodících záběrů.

Russell James a Candice Swanepoel

56letý australský fotograf začínal jako pracovník v továrně a po několika stahováních a střídáních práce zakotvil v New Yorku, kde jako 29letý propadl vášni pro fotografii. Šest let pracoval na tom, aby se jeho jméno stalo známé v módním průmyslu. Nejprve přicházely jen menší joby pro neznámé značky. Když to chtěl už zabalit a vrátit se do rodné Austrálie, dostal práci pro prestižní W Magazine a věci nabraly rychlý spád.

Lidé z Victoria's Secret ho poprvé oslovili v roce 1997 s cílem oživit kampaně značky. To se mu i podařilo a s brandem spolupracuje dosud. Russell James je známý především svým jedinečným přístupem k fotografování modelek. Jen on dokáže vytvořit takové intimní prostředí, aby se v něm modelky cítily dobře a byly v něm co nejpřirozenější. Na place je s ním zábava a modelky jsou díky němu uvolněné.

Russell James spolupracoval asi se všemi slavnými topmodelkami světa. Za zmínku určitě stojí Doutzen Kroes, Miranda Kerr, Adriana Lima, Taylor Hill, Stella Maxwell, Tyra Banks, Candice Swanepoel, Gisele Bündchen či Alessandra Ambrosio. Jeho kariéra zahrnuje focení pro prestižní módní magazíny jako Vogue, Harper's Bazzar, GQ, Allure, Marie Claire nebo Sports Illustrated. Kromě toho má za sebou spolupráci se značkami Rolex, Mercedes Benz, Evian či Reebok.

Russell James nefotí jen topmodelky. Před jeho objektiv se postavily také různé známé osobnosti jako například Rihanna, Bill Clinton, Scarlett Johansson, Halle Berry, a to jsme jmenovali jen zlomek z nich. Pod vydavatelstvím teNeues Russellovi vyšlo pět knižních publikací. Nemusíme ani připomínat, že všechny knihy sklidily ve světě obrovský úspěch a objevily se i na bestseller listech.

Vraťme se ještě na chvíli ke spolupráci se značkou Victoria's Secret. Russell James má s modelkami VS opravdu osobitý vztah a odráží se to i na jeho fotografiích. Je známo, že právě on je oblíbeným fotografem několika modelek z VS. Za zmínku stojí i backstage fotografie z prohlídek Victoria's Secret. V zákulisí nejkrásnější přehlídky se v posledních letech soustřeďuje dokonce větší pozornost než na samotnou prohlídku. Russell James zachycuje modelky v různých situacích od tancování, převlékání až po pózování s hudebními vystupujícími.

Nebyl by to kompletní článek, pokud bychom nezmínili Russellovu pomoc marginalizovaným komunitám. Založil společnost Nomad Two Worlds, která prostřednictvím spolupráce s lokálními řemeslníky a umělci po celém světě vytváří lepší podmínky pro lidi žijící zaostalých oblastech.

Domů
Sdílet
Diskuse