Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2018 11:34
Čas čtení 0:00
Sona O.

Firma Crocs zavřela poslední pobočku v Itálii

MÓDA
Uložit Uložené

Milovaná i nenáviděná značka Crocs má před sebou nejasnou budoucnost.

Od vzniku značky Crocs snad nikdo nevytvořil kontroverznější obuv. Díky své pohodlnosti a praktičnosti si vysloužila mnoho příznivců, ale nevkusné provedení odsoudilo značné množství módních znalců i laiků. Určitě se nejedná o esteticky nejpříjemnější módní kousek, ale za svou éru výroby si značka získala mnoho stálých zákazníků.

Proto je pro mnoho lidí nepochybně šokující, že se firma rozhodla zavřít svou poslední manufakturu v Itálii. Stalo se tak krátce poté, co zavřeli pobočku v Mexiku.

Firma Crocs zavřela poslední pobočku v Itálii
Zdroj: Flickr (Emran Kassim)

Někteří uživatelé sociálních sítí začali panikařit a internetem se šířily zprávy jako: „Zachraňte naše Crocs!“ nebo: „To vážně mají Crocs takovou drzost zavřít po tom všem, co jsme spolu prožili?“

Lidé se zjevně svých oblíbených pantoflí odmítali vzdát, ale vedení firmy je velmi rychle uklidnilo. „Falešný poplach! Nikam nejdeme!“ napsali na Twitteru.

V Crocs se přiznali, že své manufaktury zavřeli pro vyšší zisk a produktivitu. Očekávaný obrat je 240 až 250 milionů dolarů. Jaké jiné možnosti výroby však firma má, zatím neuvedla, proto není jasné, kam se jejich fabriky přesunou.

Pouze nedávno přišli na trh s novým výstřelkem – nazouváky s vysokým podpatkem.


Domů
Sdílet
Diskuse