Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. srpna 2018 11:16
Čas čtení 0:00
Sona O.

Jak často mají ve skutečnosti mladí lidé sex? O svých intimních zážitcích máme i dnes potřebu lhát

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

O tomto tématu existuje stále množství mylných informací, předsudků a polopravd.

Britský portál BBC zveřejnil studii o sexuálním životě mladých lidí. Zaměřovala se hlavně na to, jaké mají lidé představy o sexuálním životě a jaká je realita. Možná tě zcela překvapí, že naše ideály o intimitě jsou trochu mimo skutečnost.

Vědci vyzpovídali skupinu dobrovolníků ve věku 18 až 29 let. Zeptali se jich na jednoduchou otázku:  „Jak často má podle vás sex průměrný mladý člověk?“ Většina účastníků tipovala, že muži v jejich věku mají styk přibližně 14krát do měsíce. To by znamenalo, že by musely být sexuálně aktivní téměř každý druhý den.

Výsledky však ukázaly, jak moc se mýlili. V průměru má totiž mladý muž sex pouze 5krát do měsíce ve Velké Británii a 4krát do měsíce v USA. Muži tedy mají mnohem méně sexu, než si myslíme.

Jak často mají ve skutečnosti mladí lidé sex? O svých intimních zážitcích máme i dnes potřebu lhát
Zdroj: pexels.com

Proč je to tak? Problémem bude, že mnoho chlapců si v této oblasti celkem rádo vymýšlí. Svým kámošům vyprávějí neuvěřitelné historky a mnozí si číslo sexuálních partnerek rádi znásobují, aby vypadali v očích ostatních víc cool.

Faktem je, že si to nemáme jak ověřit a kromě porna na internetu opravdu nevíme, jak vypadá sexuální život jiných. Zkrátka věříme jejich řečem, i když jsou často přitažené za vlasy.

Doporučeno
„Zažíváme ty nejintenzivnější orgasmy a nic mezi námi není tabu.“ Jak začít s experimentováním? „Zažíváme ty nejintenzivnější orgasmy a nic mezi námi není tabu.“ Jak začít s experimentováním? 22. března 2024 15:30

Ještě více zkreslený pohled máme na ženy. Myslíme si, že mají sexu mnohem více než chlapi, a to asi 22 až 23krát do měsíce. V praxi by to znamenalo, že mají sex každý pracovní den a ještě 2 až 3krát někdy o víkendu. Realita je však někde úplně jinde a ve skutečnosti mají sex stejně jako muži, tedy asi 5krát do měsíce.

Ženy jsou stále vnímány jako sexuální objekty a mnoho filmů či porna nám je ukazuje jako neukojitelné sexuální dračice. Není divu tedy, že obraz o jejich intimitě je pořádně mimo.

Jak často mají ve skutečnosti mladí lidé sex? O svých intimních zážitcích máme i dnes potřebu lhát
Zdroj: pexels.com

Ve stejné studii se lidí zeptali na to, kolik si myslí, že měli sexuálních partnerů jedinci ve věku 45 až 54 let. Tentokrát překvapivě hádali celkem přesně. V Austrálii a ve Velké Británii je to 17 sexuálních partnerů a v USA 19.

Zajímavé však je tvrzení žen. Vypadá to tak, že měly pouze polovinu z počtu intimních partnerů mužů. To však není v souladu s matematikou, neboť výzkum se zaměřil na heterosexuální páry. Číslo pro muže i pro ženy by tedy mělo být alespoň přibližně stejné.

Jedním z možných vysvětlení je to, že chlapi vyhledávají častěji společnost prostitutek. Nebo že by ženy zkrátka lhaly?

V USA se konal podobný výzkum zaměřený na skupinu studentek. Rozdělili je do tří skupin. Jedné řekli, že mohou dotazník vyplnit samy, druhé, že jejich odpovědi možná bude kontrolovat expert a třetí přesvědčili, že jsou napojeny na detektor lži, i když šlo o nefunkční přístroj.

Doporučeno
Méně bolesti a více radosti díky sebeuspokojování během menstruace. Jak na to? Méně bolesti a více radosti díky sebeuspokojování během menstruace. Jak na to? 17. března 2024 13:00

V první skupině ženy uvedly, že měly v průměru pouze 2,6 partnerů, ve druhé bylo číslo o něco vyšší, a to 3,4, a ženy, které věřily, že se zpovídají před detektorem lži, uvedly číslo 4,4.

Výzkum tedy potvrdil, že o sexu stále existuje mnoho nevyřčeného. Lidé ho nevnímají objektivně a když se nám to hodí, něco si vždy přikrášlíme. A zatímco chlapi počet svých intimních prožitků většinou uměle navyšují, ženy raději řeknou nižší číslo, než je pravdivé.

Domů
Sdílet
Diskuse