Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2018 15:12
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Hackeři napadli 50 milionů účtů, Facebook bude zřejmě muset zaplatit pokutu 1,4 miliardy eur

TECH
Uložit Uložené

Hackeři fikaně využili funkce Facebooku.

Před několika dny se hackerům podařilo dostat do systémů Facebooku a ukradli přístupové údaje od přibližně 50 milionů účtů.

Facebook proto preventivně uživatele odhlásil, ale dodnes neví, odkud hackeři útočili a nezveřejnil ani, zda se zaměřili na určitou lokalitu.

Za vším má být chyba ve funkci Facebooku. Na svém profilu si totiž můžeš prohlédnout sebe sama jako cizí návštěvník. Tlačítko „View as/Zobrazit jako“ ti pomáhá s prezentací na sociálních sítích, ale hackeři ho vychytrale využili.

Vším se už zabývá evropská Data Protection Commission, která veřejně zvažuje, že na Facebook uvalí pokutu ve výši 1,4 miliardy eur (1,63 miliardy dolarů), tedy jednu z rekordních částek, kterou musela technologická firma kdy zaplatit.

Rozhodnutí komise může ovlivnit i to, zda Facebook konečně vydá několik informací o hackerském útoku, nebo lidi i nadále nechá tápat ve tmě. 

Domů
Sdílet
Diskuse