Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2018 15:26
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Trojice dívek hajlovala před branami Osvětimi a fotku zavěsily na Instagram. Hrozí jim pokuta až vězení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fotografie se na krátkou chvíli dostala na Instagram, ale dívky ji urychleně smazaly.

Na školních výletech se mladí lidé občas utrhnou ze řetězu a svého jednání později jen trpce litují. Aktuálním příkladem je trojice dívek, která se rozhodla při návštěvě bývalého koncentračního tábora Osvětim zabavit mimořádně nevhodným způsobem.


Před branami nechvalně známého tábora smrti si dívky udělaly fotografii, na níž každá vykonává nacistický pozdrav. Další hloupou věc pak provedly poté, co danou fotku vložily na Instagram.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#auschwitz #oswiecim #concentrationcamp #poland #europe #museum

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Malara (@mikedm44),

Zřejmě kvůli tomu, že mezi takzvané hashtagy uvedly název koncentračního tábora #Auschwitz, se fotografie rychle dostala k facebookové skupině Racist and Xenophobic Behaviour Monitoring Centre.

Zaměstnanci muzea po nalezení fotografie kontaktovali příslušné úřady. Fotka byla později dívkami stažena, ale tím se problém pod koberec jen tak nezametl.

Hajlování samo o sobě není ze zákona v Polsku zakázané, ale propagace fašistické ideologie může být trestána až třemi lety vězení. Pokud se však dívky ničím podobným v minulosti neprovinily, zřejmě je bude čekat mírnější trest.

Trojice dívek hajlovala před branami Osvětimi a fotku zavěsily na Instagram. Hrozí jim pokuta až vězení
Zdroj: instagram.com
Domů
Sdílet
Diskuse