Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2018 13:15
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Studentovi při pokusu o výrobu MDMA vybuchl pokoj na kolejích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sám musel zavolat záchranáře.

Na chemické pokusy ve vlastním internátním pokoji nebude dobře vzpomínat mladý student z Austrálie. Miles Dorian Whitty studuje na University of Canberra vědu, a tak měl velmi blízko k chemii.

Rozhodl se proto přeměnit pokoj na kolejích v amatérskou laboratoř na výrobu drog. Za svůj výsledný produkt si zvolil MDMA. Vše probíhalo podle plánu do momentu, kdy nečekaná chemická reakce způsobila v pokoji výbuch a Miles se nadýchal nebezpečných výparů.


Sám rychle zavolal záchranáře a situaci popsal jako „chemickou nehodu“, avšak policisté po jeho převezeni do nemocnice rychle zjistili, co se v pokoji ve skutečnosti dělo. Našli tam hromadu chemikálií, nástrojů potřebných k výrobě drogy, a dokonce i návod, jak proces probíhá.

Student si naštěstí nezpůsobil žádná vážnější zranění a už se objevil u soudu, protože byl obviněn z nedovolené výroby zakázané látky. O trestu bude soud rozhodovat později v listopadu, a tak je možné, že se Miles na univerzitu tak brzy nevrátí.

Za amatérskou výrobu MDMA mu určitě nepoděkují ani kolegové z kolejí, jelikož po osmé večer museli být evakuováni, kdyby náhodou chemická reakce pokračovala.

Domů
Sdílet
Diskuse