Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2018 16:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rus přišel za nový iPhone XS zaplatit tisíci mincí. Vážily přes 350 kilogramů

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Ruský bloger získal díky platbě popularitu.

Ruský bloger Svjatoslav Kovalenko si v nákupním centru v srdci Moskvy chtěl vyzkoušet menší sociální experiment. Jak sám říká, většina ruských obchodníků nechce, abys za produkty platil desítkami či stovkami mincí, protože pro ně vytvářejí logistické problémy navíc. Kovalenko proto zajel přímo do Apple obchodu, aby si vyzkoušel zákaznický přístup mezinárodní korporace.

Se svými kamarády naplnili vanu rubly v mincích, díky čemuž v ní nakonec měly být tisíce mincí za více než 26 000 Kč. Samotná vana vážila přes 350 kilogramů, takže by ji Kovalenko sám nikam neodnesl.

Rus přišel za nový iPhone XS zaplatit tisíci mincí. Vážily přes 350 kilogramů
Zdroj: Svyatoslav Kovalenko

Po cestě do Apple obchodu se však skupina s vanou dostala do problémů, protože ji dvakrát zastavili strážníci a nechtěli ji pustit do cíle. Vana plná mincí koneckonců vzbuzovala podezření.

Kovalenko si v Apple obchodě chtěl za mince opatřit nový iPhone XS, což se mu nakonec podařilo. Zaměstnanci sice nebyli nadšení, ale jeden z nich si sedl a pustil se do počítání.

Po přibližně dvou hodinách byly mince sečteny a bloger mohl domů odejít s novým smartphonem v kapse. Média mezitím oslovila ruskou mluvčí Apple, která jen konstatovala, že pokud by se někdo ptal, co pro kalifornskou společnost znamená orientace na potřeby zákazníků, stačí zhlédnout video od Kavalenka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Святослав Коваленко (@kovalenkosvyat),

Domů
Sdílet
Diskuse