Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2018 8:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Studentce napuchla hlava po použití barvy na vlasy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Studentka z Francie svého rozhodnutí lituje.

Mladá studentka z Paříže si chtěla obarvit své vlasy, ale místo nového stylu téměř zemřela. Estelle neučinila před aplikováním barvy na celou hlavu důležitý krok, protože si nevyzkoušela na malém vzorku, zda na barvu náhodou není alergická.

Jak uváděly instrukce na obalu, test je třeba nechat působit až 48 hodin, aby se předešlo zbytečným zdravotním komplikacím, jenže Estelle po 30 minutách usoudila, že jí nic nehrozí. Ani netušila, jak moc se mýlí.

Barva na vlasy ve skutečnosti obsahovala chemickou sloučeninu p-fenylendiamin, která se běžné nachází v podobných kosmetických prostředcích, a může způsobovat akutní alergické reakce. Estelle na sloučeninu doplatila, protože krátce po aplikaci barvy začala pociťovat svědění.

Zašla do místní lékárny, lékárník jí poradil krém, a tak si ho na noc nanesla na hlavu a doufala, že svědění přejde. Nepřešlo. Druhý den ráno se probudila s extrémním otokem hlavy.

Estelle si rychle uvědomila svou chybu a momentálně je velmi šťastná, že opravdu nezemřela. Její matka jen kroutila hlavou nad naivností vlastní dcery. Doufá, že se všichni na sociálních sítích poučí, aby vždy raději svůj organismus otestovali.


Domů
Sdílet
Diskuse