Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2018 11:29
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Německé útulky zakázaly adopce před Vánocemi. Psi mají své potřeby i city, vzkazují lidem

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Příliš velké množství psíků končilo po svátcích opět v útulcích.

Pes není vhodný vánoční dárek. Stejný scénář se po světě opakuje každý rok, člověk přemýšlí, čím by obdaroval své blízké a nakonec se na poslední chvíli rozhodne, že zajde do útulku a sebere odtud chlupáče.

Často se však stává, že pejsek příjemce dárku překvapí natolik, že si ho nemůže nechat. Někdo psa nečekal, nepřemýšlel nad tím a nemůže si dovolit starat se o něj. I když se lidé po obdarovaní chvíli radují, když začnou přicházet první psí povinnosti, leknou se a vrátí ho v nejbližším útulku.

Nemecké útulky zakázali adopcie chlpáčov pred Vianocami. Psy majú svoje potreby aj city, odkazujú ľuďom
Nemecké útulky zakázali adopcie chlpáčov pred Vianocami. Psy majú svoje potreby aj city, odkazujú ľuďom Zdroj: Flickr

Útulky v Německu se proto rozhodly podniknout rázný krok. Desítky útulků po celé zemi se shodly na tom, že přibližně po 18. prosinci přestanou lidem umožňovat adopce pejsků, což platí i v útulku v Brémách, kde stráví Vánoce 500 zvířat.

Pokud budou chtít, klidně se mohou přijít do útulků podívat, psíky obdarovat a pomoci jim v těžké zimě, ale adopce budou pokračovat až v lednu. Tím chtějí útulky docílit toho, aby se jim po svátcích naráz nezačalo vracet velké množství zvířat.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Ve svém prohlášení upozorňují na to, že psi mají své potřeby i city. Nejsou hračky, které lze odhodit po pár dnech, a rozhodnutí o adoptovaní psa musí udělat celá rodina.

Pokud jsi tedy plánoval obdarovat svého dobrého kamaráda pejskem, aniž bys ho o dárku předem informoval, v Česku chlupáče sice budeš moci sehnat, ale nedělej to. 

Domů
Sdílet
Diskuse