Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2019 16:11
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Fanoušci ploché Země organizují velkou zaoceánskou plavbu. Chtějí doplout na okraj planety

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Plochá Země organizuje nejbizarnější plavbu vůbec.

Ve chvíli, kdy si už člověk myslí, že lidská hloupost nedokáže překonat žádné hranice, se na internetu objeví zpráva o zaoceánské plavbě podporovatelů teorie o ploché Zemi.

Naše planeta samozřejmě není plochá, nejde o žádnou desku levitující ve vesmíru, která je obklopena obrovskými ledovými stěnami, jak věří většina fanoušků této ulítlé teorie, ale to organizaci Flat Earth International Conference nezastavilo. Na rok 2020 si proto pro své členy připravila největší zážitek, jaký kdy plochá Země zažila.

Už příští rok by se mělo množství fanoušků ploché Země vydat na zaoceánskou plavbu. Zatím organizace nezveřejnila žádné bližší informace o tom, co by měli její členové na plavbě zažít a hlavně neřekla ani to, jaký smysl by plavba měla mít.

Fanúšikovia plochej Zeme sa chcú doplaviť až na kraj planéty. Organizujú veľkú zaoceánsku plavbu
Fanúšikovia plochej Zeme sa chcú doplaviť až na kraj planéty. Organizujú veľkú zaoceánsku plavbu Zdroj: Flat Earth International Conference

Můžeme se proto jen domnívat, že parta lidí na lodi bude chtít doplout na samotný kraj Země, abychom se konečně dozvěděli skutečnou pravdu. Možná očekávají, že opravdu narazí na obrovskou stěnu ledu, což by mohlo pasovat na kontinent s názvem Antarktida, a jen si své bizarní výmysly potvrdí.

Nápadu pořádat plavbu pro fanoušky ploché Země se kvalitně zasmáli i v Guardianu, protože museli konstatovat, že lodě se dnes po mořích a oceánech pohybují díky technologiím, které počítají s tím, že naše planeta není plochá, ale kulatá a zakřivená.

Nad našimi hlavami létá 24 satelitů zabezpečujících fungování systému GPS, přičemž kdyby byla Země plochá, podle experta a bývalého kapitána Henka Keijera by k určení polohy postačovaly pouze 3 satelity.

Domů
Sdílet
Diskuse