Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2019 12:14
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mike Tyson se chtěl jednou poprat s gorilou. Zoologické zahradě nabídl 10 tisíc dolarů, aby ji mohl potrestat za šikanu

SPORT MIKE TYSON
Uložit Uložené

Newyorská zoologická zahrada mu ale nevyhověla.

Mike Tyson byl vždy kontroverzní. Na vrcholu své kariéry neměl ve světě těžké boxerské váhy žádnou konkurenci a možná jsi ani nevěděl, že v jednu chvíli nechtěl bojovat jen s lidmi, ale i se zvířaty.

Mike měl vždy blízko ke zvířatům, měl rád holubice či svého ikonického tygra, jenže jednoho dne zaplatil newyorské zoologické zahradě, aby ji mohl navštívit po otevíracích hodinách se svou partnerkou Robin. Chtěli si užít romantickou procházku po zavřené zahradě, když Mike spatřil klec s gorilami.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mike Tyson (@miketyson),

Boxer si v kleci všiml několika zvířat, která největší gorila očividně šikanovala. Neustále jednotlivé kolegy otravovala a byla agresivní, což Tysona vyprovokovalo natolik, že se otočil na zaměstnance zoologické zahrady, který pár doprovázel, a nabídl mu 10 000 dolarů, pokud mu hned v té chvíli otevře klec a umožní mu poprat se s gorilou.

Zaměstnanec samozřejmě z pochopitelných důvodů odmítl. Mike trval na svém a chtěl „dát na držku“ té gorile, která šikanuje své kamarády. Kdyby však do klece vešel, s největší pravděpodobností by z ní už živý nevyšel. Obyčejná gorila bez jakéhokoliv tréninku disponuje i 10krát větší silou než člověk, a tak by možná Tyson zvíře udeřil jednou a potom by svého rozhodnutí litoval.

Doporučeno
UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. 12. listopadu 2020 16:49

Jak konstatovali lidé v komentářích na Redditu, na jedné straně rozumí, proč ho do klece zaměstnanec nepustil, protože by z toho zřejmě mohl mít problémy se zákonem. Kdyby se ale Tyson jako neporazitelný ničitel boxerských soupeřů gorile postavil a zabila by ho, zřejmě by šlo o jeden z nejlepších sportovních příběhů v historii.

Domů
Sdílet
Diskuse