Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2019 13:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Policisté chytili po 25 letech vraha díky DNA na ubrousku, který odhodil do koše po dojedení hot dogu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neměl ani tušení, že ho vyšetřovatelé sledují.

Muž jménem Jerry Westrom měl v roce 1993 zavraždit Jeanne Ann Childs přímo v jejím apartmánu. Tehdy 35letá žena se sprchovala, když pachatel vnikl do domu, usmrtil ji a pak ujel, aniž by zastavil vodu.

Pomalu přetekla až přes vchodové dveře, čehož si všiml nájemník ve stejné budově, zavolal policii a muži zákona už zjistili, že se v bytě stala vražda.

Vyšetřovatelé tehdy na místě zajistili otisky prstů, dlaní i chodidel, a tak měli několik důkazů, pomocí kterých se mohli k pachateli dopracovat. Roky se jim to však nedařilo. Až do minulého pondělí.


Na místě činu zajistili v roce 1993 i vzorek spermií, který policisté loni prohnali přes databázi jedné z velkých genealogických stránek nabízejících odebrání DNA a následné vytvoření rodokmenu.

Velké množství Američanů chce zjistit svůj přesný původ, a tak těmto firmám poskytují biologické vzorky. V databázi natrefili díky vzorku spermií právě na jméno Jerry Westrom.

Okamžitě se stal podezřelým a policisté ho začali sledovat. Osudným se mu stal obyčejný hot-dog na hokejovém zápase. Dnes již 52letý muž si vychutnával sportovní zážitek, jedl hot-dog a policisté ho sledovali, když šel obal vyhodit. Z koše vytáhli kapesník, odebrali z něj vzorek DNA a porovnali jej s vzorkem získaným na místě vraždy. Shodovaly se.

Westrom však vyšel z vazby díky kauci ve výši 500 tisíc dolarů. Vyšetřovatelům řekl, že v roce 1993 neměl v Minneapolis, kde se vražda odehrála, žádný sexuální styk s jakoukoli ženou a odmítl, že by se na místě činu vůbec mohl nacházet.

Zavražděná žena byla podle právníka obviněného prostitutkou. Prý přitom pasuje vzorek DNA, ale krev už ne, tak uvidíme, jak se celý případ vyvine.

Domů
Sdílet
Diskuse