Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2019 19:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Daniel Radcliffe pil jako duha, když natáčel Harryho Pottera. Vyrovnával se tak se slávou

Daniel Radcliffe pil jako duha, když natáčel Harryho Pottera. Vyrovnával se tak se slávou
FILMY A SERIÁLY ALKOHOL DANIEL RADCLIFFE
Uložit Uložené

Mladý kouzelník se se slávou vyrovnával po svém.

Obrovské množství mladých Čechů vyrůstalo na příbězích Harryho Pottera. Kouzelnický svět, který vytvořila J. K. Rowling, nás vtáhl dovnitř a tak rychle nepustil, což bylo těžké zejména ve chvíli, kdy jsme se s knihami a filmy o mladém čaroději museli rozloučit. Dnes sice můžeš zhlédnout filmy o fantastických zvířatech, ale Harry je nenávratně pryč.

Daniel Radcliffe, který čaroděje ve filmech ztvárňoval, skočil do světa kinematografie už jako 11letý. Nárůst popularity byl tak radikální, že Daniel prakticky přišel během puberty o možnost vyjít na ulici, aniž by ho nečekala horda fanoušků.

Právě v pubertě si chtěl občas Daniel vyhodit z kopýtka, což nebylo tak jednoduché, a tak namísto navštěvování populárních nočních klubů začal popíjet alkohol.

V současnosti o svém alkoholickém období mluví otevřeně, ale v minulosti se za sebe styděl. Alkohol přestal pít v roce 2010, přičemž zmínky o tom, jak se opil a na druhý den šel pod vlivem alkoholu natáčet nové scény, pocházejí již z roku 2012. Daniel přiznává, že i dnes by dokázal přesně identifikovat momenty ve filmech, kde byl stále připitý s nepřítomným pohledem.

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

V nejnovějším interview v show Off Camera moderátorovi vyprávěl o cestě za slávou. Objasňoval, jak vlastně slávu před lety vnímal. Prý měl pocit, že ho někdo neustále sleduje a pozoruje, což ho iritovalo, a tak začal pít, aby na tyto pocity zapomněl.

Když se však opil, uvědomil si, že v takovém stavu nemůže vyjít mezi lidi, protože by ho začalo pozorovat ještě více fanoušků, a proto v pití pokračoval, ať zapomene i na tyto myšlenky.

Ocitl se v začarovaném kruhu, z něhož se podle vlastních slov dostal díky svým nejbližším. Jednoho dne se po těžké noci probudil, řekl si, že takto žít nemůže, a alkohol od té doby odmítá.

Herec připomněl i příběhy o mladých hvězdách jako Justin Bieber. Žádný puberťák nezná přesný návod na zvládání slávy, proto by se podle Daniela neměla média příliš věnovat občasným nevinným přešlapům takových lidí. Chvíli jim prostě potrvá, než si v hlavě určí priority.

Domů
Sdílet
Diskuse